Skattemeldingen

Ikke trykk på lenka fra «Skatteetaten»

I forbindelse med at skattemeldingen sendes ut til nordmenn i disse dager, advarer de nå om nye svindelforsøk via SMS.

SKATTEMELDINGEN: Informasjon om skattemeldingen finner du ved å logge inn via Skatteetatens nettsider. De vil ikke sende deg en lenke via SMS, slik svindlere derimot gjør for å lure til seg informasjon. Foto: NTB
SKATTEMELDINGEN: Informasjon om skattemeldingen finner du ved å logge inn via Skatteetatens nettsider. De vil ikke sende deg en lenke via SMS, slik svindlere derimot gjør for å lure til seg informasjon. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Via sine Facebook-sider advarer Skatteetaten nå om nye svindelforsøk som sendes som SMS til nordmenn sine mobiler.

«Svindel-kampanje - SMS om skattemeldingen. Blir sendt ut på sms. Husk, du må alltid logge deg inn på skatteetaten.no for å sjekke og endre skattemeldingen».

Svindel-SMS-en de viser til, har nemlig en lenke som man tilsynelatende skal trykke på for å legge til mer info i skattemeldingen. Men, som Skatteeetaten påpeker på sine nettsider, vil de aldri sende lenker på e-post eller SMS. Derimot må du alltid logge deg inn via nettsidene deres for å gå inn i din skattemelding.

Vil lure til seg informasjon

Det skjer dessverre ganske ofte at det sendes ut sms eller e-post fra kilder som utgir seg for å være Skatteetaten, men som er forsøk på svindel. Formålet med de falske e-postene er å lure til seg personsensitiv informasjon og bankopplysninger, skriver Skatteetaten, og legger til at de ser alvorlig på slike svindelforsøk og har politianmeldt flere av tilfellene.

Slik ser svindel-SMS-en ut, som Skatteetaten nå advarer mot. Foto: Skjermdump
Slik ser svindel-SMS-en ut, som Skatteetaten nå advarer mot. Foto: Skjermdump Vis mer

På nettsidene til Skatteetaten finner du flere eksempler på svindelforsøk som sendes ut, som tilsynelatende gjelder deg og din skattemelding.

Økende problem - spesielt blant eldre

Nylig kunne Vi.no fortelle at nettopp SMS-svindel er et økende problem, og at eldre er spesielt utsatt. I 2021 økte antallet bedragerisaker med 66 prosent, ifølge en ny DNB-rapport om svindel og bedrageri. Og nettopp det at bedrageriene er veldig troverdige og mange legger seg tett opp til allerede eksisterende SMS-er fra seriøse aktører, gjør det ekstra lett å bli lurt, ifølge Frende forsikring.

Og det er spesielt de eldre som blir lurt:

- Flere og flere eldre blir lurt av SMS-svindel. Mange klikker på tilsynelatende troverdige lenker i meldinger. De vil bare fikse det SMSen forteller dem at de har gjort feil, sier Tina Jerstad i kundelojalitetsselskapet Tenerity i en pressemelding.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.