Skattemeldingen

Ikke trykk på lenka fra «Skatteetaten»

I forbindelse med at skattemeldingen sendes ut til nordmenn i disse dager, advarer de nå om nye svindelforsøk via SMS.

SKATTEMELDINGEN: Informasjon om skattemeldingen finner du ved å logge inn via Skatteetatens nettsider. De vil ikke sende deg en lenke via SMS, slik svindlere derimot gjør for å lure til seg informasjon. Foto: NTB
SKATTEMELDINGEN: Informasjon om skattemeldingen finner du ved å logge inn via Skatteetatens nettsider. De vil ikke sende deg en lenke via SMS, slik svindlere derimot gjør for å lure til seg informasjon. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Via sine Facebook-sider advarer Skatteetaten nå om nye svindelforsøk som sendes som SMS til nordmenn sine mobiler.

«Svindel-kampanje - SMS om skattemeldingen. Blir sendt ut på sms. Husk, du må alltid logge deg inn på skatteetaten.no for å sjekke og endre skattemeldingen».

Svindel-SMS-en de viser til, har nemlig en lenke som man tilsynelatende skal trykke på for å legge til mer info i skattemeldingen. Men, som Skatteeetaten påpeker på sine nettsider, vil de aldri sende lenker på e-post eller SMS. Derimot må du alltid logge deg inn via nettsidene deres for å gå inn i din skattemelding.

Vil lure til seg informasjon

Det skjer dessverre ganske ofte at det sendes ut sms eller e-post fra kilder som utgir seg for å være Skatteetaten, men som er forsøk på svindel. Formålet med de falske e-postene er å lure til seg personsensitiv informasjon og bankopplysninger, skriver Skatteetaten, og legger til at de ser alvorlig på slike svindelforsøk og har politianmeldt flere av tilfellene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.