Blåskjellvarsel

Ikke spis blåskjell her

Til og med fredag denne uka bør du unngå å plukke og spise blåskjell over store deler av landet.

BLÅSKJELLVARSEL: Mange steder i landet fraråder Mattilsynet å plukke blåskjell akkurat nå på grunn av høye nivåer av algetoksiner. Foto: NTB
BLÅSKJELLVARSEL: Mange steder i landet fraråder Mattilsynet å plukke blåskjell akkurat nå på grunn av høye nivåer av algetoksiner. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Fra og med mars hvert år legger Mattilsynet ut jevnlige blåskjellvarsler som viser om det er trygt å plukke og spise blåskjell i forskjellige deler av landet.

Og selv om lite slår ferske, hvitvinsdampede blåskjell fra nærområdet er det svært viktig å sjekke varselet først:

Akkurat nå er det rødt varsel for mange steder av landet, som innebærer at blåskjellene ikke er trygge å spise.

Ikke spis blåskjell her

Det aktuelle blåskjellvarselet fra Mattilsynet gjelder til og med fredag denne uka. I Østfold-området skal man ikke plukke skjell i området rundt Fredrikstad, mens man ikke anbefales å plukke på noen av målestedene i Telemark og Vestfold.

I sør og vest er det spesielt i Agder og Sunnhordaland at man ikke bør plukke og spise blåskjell akkurat nå.

Også i Midt- og Nord-Norge er det funnet høye verdier av giftige alger på flere av målestedene, deriblant i Trondheim og Helgeland.

Vurderer du å plukke blåskjell er det særdeles viktig å sjekke varselet godt før du plukker med deg skjell hjem til middag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.