Penger

Ikke oppbevar mye kontanter hjemme

Tyveri av kontanter hjemme hos folk kan handle om så mye som 50 000 til 100 000 kroner. Nå advarer forsikringsselskap om å ha for mye kontanter liggende hjemme - for det er en grense for hvor mye du får erstattet fra forsikringa.

MYE PENGER LIGGENDE HJEMME? Noen har fremdeles pengene i madrassen, ifølge forsikringsselskap. De advarer mot å ha for mye kontanter liggende hjemme - fordi det er en grense for hvor mye kontanter forsikringsselskapet erstatter dersom du skulle bli frastjålet penger hjemme. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB
MYE PENGER LIGGENDE HJEMME? Noen har fremdeles pengene i madrassen, ifølge forsikringsselskap. De advarer mot å ha for mye kontanter liggende hjemme - fordi det er en grense for hvor mye kontanter forsikringsselskapet erstatter dersom du skulle bli frastjålet penger hjemme. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

- Penger i madrassen er ikke bare et begrep. Noen ytterst få oppbevarer faktisk penger her, ifølge forsikringsselskapet If.

Nå advarer de mot å ha for mye kontanter liggende hjemme. Det er nemlig en grense for hvor mye innboforsikringen erstatter, dersom du skulle bli utsatt for tyveri eller ran hjemme:

– Grensen for erstatning ved tyveri av kontanter går ved 10 000 kroner hos If. Høyere beløp enn dette bør du rett og slett ikke ha hjemme, men oppbevare på konto i banken, sier kommunikasjonssjef Sigmund Clementz i If.

Det er imidlertid ikke uvanlig at folk har større beløp enn dette liggende hjemme:

- Tyverier av kontanter mellom 50 000 og 100 000 kroner har vi noen ganger i året. Enkelte ganger høyere beløp. En sum på 20 000-30 000 kroner er slettes ikke så uvanlig når tyvene først finner penger, forteller Clementz.

Hvor store kontantbeløp ulike innboforsikringer fra ulike forsikringsselskap dekker, vil variere fra forsikringsselskap til forsikringsselskap. For eksempel dekker Gjensidiges innboforsikring kontanter opp til 20 000 kroner. Fremtind dekker kontanter opp til 15 000 kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.