Strømpriser

- Ikke lad elbilen på hytta

Å lade elbilen én gang mens du er på hytta, kan koste deg over 600 kroner, sammenliknet med lading hjemme hvor du får strømstøtte, ifølge Norsk Hyttelags regnestykke.

DYR STRØM PÅ HYTTA: Uten strømstøtte kan lading av elbil på hytta gi en formidabel ekstraregning, sammenliknet med å lade hjemme. Foto: NTB
DYR STRØM PÅ HYTTA: Uten strømstøtte kan lading av elbil på hytta gi en formidabel ekstraregning, sammenliknet med å lade hjemme. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Strømprisene i deler av landet har som kjent skutt i været sammenliknet med tidligere år. Det gir blant annet utslag i høye strømregninger på nordmenns hytter - hvor man ikke får strømstøtte som i egen bolig. Skal man ha strømstøtte på hytta må fritidsboligen bli bruksendret til bolig, og det er ikke bare-bare, skriver Norsk Kommunalteknisk Forening på sine nettsider.

NRK har regnet på at et ukesopphold for en familie på fire på en moderne hytte med strøm som hovedoppvarming, vil kunne gi en strømregning på rundt 4000 kroner for den ene uka.

Kjører du elbil til hytta, og vil holde strømkostnadene nede, bør du droppe lading under hytteoppholdet om du holder til i Sør-Norge:

Ifølge Norsk Hyttelag kan en enkelt elbil-lading nemlig koste deg 500 kroner mer, enn om du lader hjemme.

Så mye koster det å lade på hytta

Norsk Hyttelag har gjennomført følgende regnestykke for å se hva det koster deg å lade elbilen på hytta:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.