Grensehandel

Ikke gjør disse harryhandel-tabbene

Også i Sverige har prisene økt den siste tida. Men følger du våre gode råd kan du fortsatt sikre deg valuta for pengene på grensehandel.

BILLIG GRENSEHANDEL? Velger du å kjøre til Sverige for å handle kan det fortsatt lønne seg - så lenge du handler smart. Foto: Berit B. Njarga
BILLIG GRENSEHANDEL? Velger du å kjøre til Sverige for å handle kan det fortsatt lønne seg - så lenge du handler smart. Foto: Berit B. Njarga Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Selv om det svenske prisnivået på både mat og en del andre varer ligger lavere enn i Norge, har også svenskene opplevd en kraftig prisøkning den siste tiden.

Svenske Statistikmyndigheten skriver at inflasjonstakten for august, som viser endringen fra samme måned i fjor, var på 9 prosent, mens månedsendringen fra juli til august var på 1,5 prosent. Selv om det er spesielt høye strømpriser som ligger bak økningen, er det også en bred prisoppgang på blant annte mat, husholdningsinventar og restaurantpriser, skriver de på sine nettsider.

Det trenger ikke å bety at det ikke kan lønne seg å ta en handletur til nabolandet. Men det gjelder å tenke smart og følge disse gode rådene for å gjøre turen ekstra lønnsom.

1. Samkjør med noen andre

Som kjent har både drivstoff- og strømpriser gått kraftig opp det siste året. Dermed kan en kjøretur til og fra Sverige bli en relativt kostbar affære - men samkjører du med familien, en nabo eller en venn, holder du disse kostnadene nede.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.