Slik unngår du at grått hår blir gult i sola:

- Ikke farg håret nå!

Penger ut av vinduet, mener stylist. Oppfordrer til å heller gi den grå manken skikkelig pleie i sola.

Stylist Hilde Ottem er det levende beviset på at grått hår slett ikke trenger å gjøre stilen fargeløs og grå! Foto: Privat
Stylist Hilde Ottem er det levende beviset på at grått hår slett ikke trenger å gjøre stilen fargeløs og grå! Foto: Privat Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Har du fortsatt ikke kastet deg på trenden med naturlig grått hår? Da bør du vurdere å bruke sommeren til å gå over til en mer naturlig manke, mener stylist Hilde Ottem (61).

- Farget hår blir misfarget og bleket om sommeren. Skal du farge håret, så ikke gjør det nå. Det er å kaste penger ut av vinduet, mener hun.

Den erfarne stylisten mener å ha lagt merke til at mange har gått over til sin naturlige hårfarge i vår.

Håret endrer struktur

- Jeg har fått så mye spørsmål om grått hår nå, så jeg har inntrykk av at mange har latt det vokse ut under coronaen mens frisørene holdt stengt, sier hun.

- Grått hår har vært en trend lenge, alle de kule bloggerne jeg følger på Instagram som er over 55 år har grått hår. Jeg synes det er kjempelekkert. Ofte blir den naturlige gråfargen din finere til deg enn den du farger over for å skjule det grå.

På bildet til høyre hadde Hilde Ottem fortsatt sin varme, kastanjebrune hårfarge. Da det ble grått, vokste en kald, nesten hvit manke fram. Foto: Privat
På bildet til høyre hadde Hilde Ottem fortsatt sin varme, kastanjebrune hårfarge. Da det ble grått, vokste en kald, nesten hvit manke fram. Foto: Privat Vis mer

Det finnes nemlig mange sjatteringer av grå, både varme og kalde. Hilde Ottem mener mange av oss er for låst i en tanke på hva vi kler. Selv hadde hun en varm kastanjebrun hårfarge da hun var yngre, mens håret nå er nesten kritthvitt etter at hun sluttet å farge det da hun var rundt 55. Hennes hvite manke er også mykere enn håret hun hadde før. Andre opplever at det grå som vokser ut er litt stivt.

- Jeg har et sunnere hår nå enn for seks år siden da jeg fortsatt farget det, mener Ottem.

- Det er nesten for mykt, derfor har en enkelte ganger lagt inn noen striper for at det skal bli litt tørrere og få mer hold. Jeg pleier også å anbefale striper til de som har veldig tynt hår. Det kan virke nesten gjennomsiktig når det blir grått.

Grått hår blir gult i sola

Sola misfarger håret. Mange av oss liker å få litt solbleket hår om sommeren, men hvis dette er din første sommer med grått hår bør du være obs på én ting:

- Grått hår kan bli gult når det solblekes. Alle burde beskytte håret om sommeren, men spesielt oss med grått hår. Jeg sitter aldri i sola uten å beskytte håret, konstaterer Ottem.

- Det finnes hårspray med solbeskyttelse, jeg bruker også mye oljer i håret som legger seg som en beskyttende hinne. I tillegg setter jeg det opp og bruker hatt eller skjerf.

Det finnes også egne sjampoer og balsamer som er ment for bruk om sommeren. Stylisten unngår helst produkter som har mange syntetiske ingredienser.

Men hennes beste hårtips i sommersola, er dette:

- Invester i en god og feit hårkur, og bruk den som fuktighetsmaske i håret mens du sitter på stranda etter et sjøbad. La den virke mens du soler deg, og skyll ut når du kommer hjem. Italienske og spanske kvinner gjør dette på stranda.

Rådene for å ivareta en grå manke hele året er jevnlig klipp, godt stell, lilla sjampo en gang i uken og gjerne en pleiende hårolje.

- Noen tenker fortsatt at det å bli grå er å bli gammel. Det er en myte, mener Hilde Ottem.

- Nå er grått hår trendy og kult. Det handler om helheten, om hvordan vi tar vare på oss selv. Finn din stil, bruk litt farger, et skjerf eller nye briller gjør masse for stilen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.