Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.
Kanskje har du stekt bacon og legger det på noen ark med tørkepapir for å fjerne overflødig fett, eller legger kyllingfiletene på litt papir før de skal i panna?
Tørkepapir til kjøkkenbruk er i utgangspunktet ikke egnet for å brukes i kontakt med mat, hvis ikke papiret er merket på en spesiell måte.
Kan inneholde helsefarlige stoffer
Mattilsynet skriver på Matportalen.no at ikke alle tørkeruller er egnet til mat.
Spesielt gjelder dette tørkeruller som er produsert av resirkulert papir, ettersom resirkulert papir kan inneholde helseskadelige stoffer som for eksempel tungmetaller og trykkfargerester, og derfor kun er egnet til å tørke hender og kjøkkenbenker. Slikt tørkepapir bør ikke brukes i kontakt med mat, ifølge Mattilsynet.
Det svenske Livsmedelverket kommer med tilsvarende råd, og skriver på sine nettsider at tørkepapir ofte er laget av returpapir som egentlig ikke skal brukes i direkte kontakt med næringsmidler.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger
Velkommen til vårt kommentarfelt
Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.