Netthandel og legemidler

- Ikke akseptabelt med kontaktløs levering

Det er ikke lov å levere legemidler på døra uten at det er noen der til å ta imot den, mener Legemiddelverket. Det er nettapoteket uenig i.

PAKKEN FRA APOTEKET ER LEVERT? Kontaktløs levering av legemidler på døra er ikke lov, ifølge Legemiddelverket, som vil at mottaker fysisk må ta imot pakken og bekrefte at pakken er mottatt med legitimasjon eller en unik pin-kode. Foto: Kristin Sørdal
PAKKEN FRA APOTEKET ER LEVERT? Kontaktløs levering av legemidler på døra er ikke lov, ifølge Legemiddelverket, som vil at mottaker fysisk må ta imot pakken og bekrefte at pakken er mottatt med legitimasjon eller en unik pin-kode. Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Nettapotek er etter hvert godt etablert og du kan spare penger ved å handle på nett sammenliknet med prisene i fysiske apotek. For mange er det også kjekt å kunne bestille både reseptmedisiner, legemidler og annet på nett - og få det levert hjemme på døra.

Det stilles imidlertid strenge krav til nettapotek når det kommer til tjenester, drift og salg - blant annet må de være godkjent av Legemiddelverket. Men det er også mange andre krav de må oppfylle, som Legemiddelverket nå har oppdatert.

Blant flere oppdateringer handler et av punktene om hjemlevering:

- Det er krav til sporbarhet og utlevering når det gjelder dokumentasjon av rett mottaker, skriver Legemiddelverket.

I den reviderte guiden er det blant annet spesifisert at det stilles strenge krav ved utlevering for å sikre at det er rett mottaker - som også gjelder hjemlevering på døra:

- Hjemlevering av legemidler forutsetter personlig overlevering, det er ikke akseptabelt med kontaktløs levering, for eksempel at budet setter fra seg pakken utenfor dør, bygning og liknende, skriver Legemiddelverket.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.