- Hvorfor i alle dager er det engang lov?

KOMMENTAR: Må jeg virkelig kaste en velfungerende produkt - bare på grunn av en manglende dataoppdatering!?

HVA KAN VI FORVENTE AV LEVETID? Min gamle radio levde i 35 år - og fungerte fremdeles utmerket, hadde det ikke vært for at FM-båndet ble strupet. Nå må jeg pensjonere både en ganske ny printer og et lydanlegg - bare fordi produsenten ikke ønsker å tilrettelegge for oppdateringer. Foto: Shutterstock/NTB
HVA KAN VI FORVENTE AV LEVETID? Min gamle radio levde i 35 år - og fungerte fremdeles utmerket, hadde det ikke vært for at FM-båndet ble strupet. Nå må jeg pensjonere både en ganske ny printer og et lydanlegg - bare fordi produsenten ikke ønsker å tilrettelegge for oppdateringer. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

KOMMENTAR: I 1986 var jeg 14 år - og på familieferie i Tyskland. Jeg kjøpte en radio- og kassettspiller. Den var rød og fin - og serverte både popmusikk fra Ti i skuddet på radio - og Elvis, Carola og Aha fra kassett.

Radioen fikk være med på flyttelasset mange steder i løpet av ungdomstida - både til Bodø og til ulike adresser i Oslo. Etterhvert ble den forvist fra kjøkkenet til kontoret. Etter noen år ble degradert til vaskerommet - og fikk innpass som garasjeradio - hvor den tjenestegjorde i mange år.

Men den virket - så hvorfor skulle jeg ville kvitte meg med den?

I fjor endte den imidlertid opp i elektroavfallet på gjenvinningsstasjonen. Og det var med særdeles tungt hjerte:

Den fine, røde radioen virket fortsatt utmerket - like bra som da jeg kjøpte den for 35 år siden. Men kassettene er forlengst borte - og mangfoldet for FM-radio er etterhvert svært begrenset.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.