Tips mot brunsnegler:

Hundemat-triks mot brunsnegler

Ekspertene sier hundemat kan brukes som åte for brunsnegler. Men pass på farene ved åtefeller dersom du vurderer det.

FELLE FOR SNEGLENE? Hundemat kan brukes som åte for å lokke frem brunsneglene i hagen - men eksperter oppfordrer til varsomhet ved bruk av feller med ulike typer mat: De kan lokke til seg også andre uønskede dyr. Og det er heller ingen god idé å dele familiehundens mat med sneglene: Brunsnegler kan være farlige for hunder. Foto: Kristin Sørdal
FELLE FOR SNEGLENE? Hundemat kan brukes som åte for å lokke frem brunsneglene i hagen - men eksperter oppfordrer til varsomhet ved bruk av feller med ulike typer mat: De kan lokke til seg også andre uønskede dyr. Og det er heller ingen god idé å dele familiehundens mat med sneglene: Brunsnegler kan være farlige for hunder. Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Brunsnegler er et problem for mange hageeiere - noe også engasjementet rundt en tidligere artikkel om brunsnegler viser:

Da Vi.no skrev om hva du kan gjøre for å forebygge brunsnegler, resulterte det i over 70 kommentarer på vår Facebook-side, hvorav mange dreier seg om lesernes «favorittriks» for å ta knekken på hageplagen:

Å klippe sneglene i to.

Men det finnes andre triks for å få samlet og fjernet brunsnegler - og ett av dem inkluderer hundemat!

Hundemat mot brunsneglene

Ifølge Norsk institutt for bioøkonomi (Nibio), kan hundemat brukes som åte i feller for å tiltrekke snegler - for deretter å avlive dem.

- Det er mangt som fungerer som åte: Døde og oppklippede snegler; antakelig all slags hundemat, særlig fuktet pellets; øl, matrester med mer. Vi vet ikke alltid hvorfor, men gjær og korn - hovedsakelig hvete - er en kjent tiltrekker, forteller Solveig Haukeland, forsker ved Nibio.

Hun presiserer at en kombinasjon av flere ting alltid er best - og henviser til Nibios guide til bekjempelse av brunsnegler. Der er det beskrevet hvilke metoder som kan fungere, som plukking, bruk av kjemiske midler, utestenging av sneglene, bruk av brunsneglens naturlige fiender - og åtestasjoner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.