Norgesferie 2020:

- Hotellferie i Norge kan bli veldig rimelig i år

Her finner du hotellferie i siste liten.

STAVANGER: Vågen i Stavanger byr på restauranter, båt- og uteliv. Litt lenger sør finner du sandstrender av internasjonal klasse. Foto: Lise Åserud/NTB Scanpix
STAVANGER: Vågen i Stavanger byr på restauranter, båt- og uteliv. Litt lenger sør finner du sandstrender av internasjonal klasse. Foto: Lise Åserud/NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Enkelte norske hoteller merker godt at nordmenn skal feriere hjemme i år:

- Ingen av hotellene våre er fullbooket. De som først fikk færrest ledige rom er Farris bad, Son spa, Tyholmen i Arendal og Hotell Ernst i Kristiansand - det virker som alle barnefamilier skal til Kristiansand i år, konstaterer Geir Økland, kommunikasjonsrådgiver for Choice hotels.

- Hvis du vil finne feriedestinasjon nå, er storbyene mitt beste tips. Tromsø, Trondheim, Bergen, Stavanger og Oslo, og ikke minst København og Helsinki. Hvis prisen er avgjørende, er storby det beste tipset. Her er kapasiteten best.

Sørlandet søkes mest

I en undersøkelse annonseportalen FINN fikk utført av Norstat i mai, svarte 73 prosent at de skal reise bort i Norge i ferien. Sørlandet er det mest brukte søkeordet når brukerne av FINN reise søker etter feriehus- og hytter, etterfulgt av Kragerø, Kristiansand, Hvaler, Risør, Arendal, Grimstad, Tjøme, Agder og Stavern. Alle destinasjonene har hatt en nærmest eksplosiv vekst i etterspørsel sammenlignet med samme periode i fjor.

Hvaler, øykommunen som grenser til Fredrikstad, er eneste stedet utenom Sørlandet som dukker opp på mest søkt-lista på Finn.no i sommer. I de gamle østfoldbyene er det god hotellkapasitet. Foto: NTB Scanpix
Hvaler, øykommunen som grenser til Fredrikstad, er eneste stedet utenom Sørlandet som dukker opp på mest søkt-lista på Finn.no i sommer. I de gamle østfoldbyene er det god hotellkapasitet. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Om det er vanskelig å finne overnatting på Sørlandet, har Økland et tips:

- Delene av Viken fylke som tidligere het Østfold har nesten solgaranti, bra med hoteller og nærhet til sjø. Mitt eget hjemmeområde Stavanger og Jæren har nydelige sandstrender, lokker han.

- Hotellferie i Norge kan bli veldig rimelig i år, det er gode priser å oppdrive i de store markedene der det er mange hoteller.

Også Thon Hotels melder om god kapasitet:

– Vi har ledig kapasitet på alle våre hoteller i sommer, sier informasjonskonsulent i Thon Hotels, Trine Lise Hedemann.

Ledig i Lofoten

- For de som ønsker en aktiv ferie, kan jeg anbefale Fosnavåg på Sunnmøre hvor vi har et hotell nede på kaia. Her kan man leie kajakk, sykle og oppdage fuglefjellet på Runde, oppleve hvalsafari og kjøre ribb. Thon Hotel Sandven i Norheimsund er en opplevelse i seg selv, og ligger rett ved kanten av Hardangerfjorden for de som er glad i naturen. På Skeikampen kan man spille golf, sykle, gå tur i fjellet og topptur.

Hedemann nevner også Oslo og Bergen som gode feriebyer med god hotellkapasitet, bredt utvalg av restauranter, shopping og kulturelle opplevelser, og nærhet til strender og marka.

Scandic ønsker ikke å kommentere bookingsituasjonen ved sine hoteller.

Bergen sett fra Vågen mot Bryggen og Fisketorget. Her er det god hotellkapasitet i sommer. Foto: Marianne Løvland NTB Scanpix
Bergen sett fra Vågen mot Bryggen og Fisketorget. Her er det god hotellkapasitet i sommer. Foto: Marianne Løvland NTB Scanpix Vis mer

Smitteverntiltak

Lofoten topper lista over nordmenns drømmereisemål i Norge, og flere undersøkelser slår fast at mange har tenkt seg hit i sommer. Likevel mener det lokale næringslivet at norsk turisme alene ikke kan redde turistnæringen. Det finnes fortsatt ledige hotellrom også her.

Hotellnæringen har innført mange tiltak som skal gjøre det trygt å feriere i Norge i sommer:

- Alle kontaktflater vaskes minst en gang i timen, heisknapper, bankterminaler og dørhåndtak desinfiseres. Rommene desfinfiseres mellom hvert opphold, forteller Økland hos Choice Hotels.

- I tillegg tilbyr vi gjennom vår app digitale muligheter til å booke, sjekke inn og betale oppholdet via appen, og å bruke den som nøkkelkort. På mange hoteller har vi mulighet til minimalt med fysisk interaksjon.

Hvis det er en stund siden du har vært i Oslo, er det mye nytt å se. Her fra Bjørvika ved Operaen mot Sørenga.
Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB Scanpix
Hvis det er en stund siden du har vært i Oslo, er det mye nytt å se. Her fra Bjørvika ved Operaen mot Sørenga. Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB Scanpix Vis mer

Økland håper at de som har mulighet til å reise på ferie i sommer, velger å støtte norsk næringsliv. Han legger ikke skjul på at våren har vært tøff for hotellbransjen.

- Uansett hvilken hotellkjede du velger, vil jeg anbefale å bestille oppholdet direkte hos hotellet eller kjeden, og ikke gjennom bookingsider på nettet, sier han.

- Vi taper 10-20 prosent av inntektene våre om du bruker eksterne bookingsider, frittstående hoteller som ikke er tilknyttet en kjede betaler enda mer. Av lojalitet til norske arbeidsplasser håper jeg flest mulig vil bestille hotell direkte i år.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.