Oppskrift på trend-kaffen:

Hørt om dalgona, affogato og granité?

Det er like lett som det er godt: Imponer med disse iskalde koffeinbombene i sommer!

Kaffe serveres som regel rykende varm. I sommervarmen er det vel så fristende med noe kaldt, men kaffen vår vil vi jo fortsatt ha. Her er trendkaffen dalgona fra Sør-Korea, som ble så populær i vår. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix
Kaffe serveres som regel rykende varm. I sommervarmen er det vel så fristende med noe kaldt, men kaffen vår vil vi jo fortsatt ha. Her er trendkaffen dalgona fra Sør-Korea, som ble så populær i vår. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kaffe er ikke bare kaffe lenger, på enkelte kaféer er kaffemenyen like lang som listen over mat. Noen ganger er det mest til irritasjon, om du bare vil ha kaffen din og vil slippe å forholde deg til opprinnelsesland og brenning.

Andre ganger er det gøy å smake noe nytt! Og i hvert fall vite hva det snakkes om rundt bordet. Oppskriftene her er en god blanding av nytt og gammelt. Felles for dem er at det er kaffe, det er kaldt, og det er veldig godt!

Vi begynner med vårens store trend på sosiale medier: Dalgona ble kalt coronakaffe da den dukket opp - først i Sør-Korea, så på hjemmekontor over hele verden. Ingrediensene er folkelige og tilgjengelig for alle, resultatet kan gjerne serveres familiens yngste kaffedrikkere for å vise at du følger med i tiden.

Coldbrew

Cold brew er, som navnet tilsier, kaldbrygget kaffe. Det krever litt mer både kaffe og tid, og siden kaffesmaken her virkelig kommer til sin rett, kan du gjerne bruke din aller beste, ferskmalte kaffe til kaldbrygg.

Islatte

Denne går det mange av i løpet av sommeren hos kaffespesialiserte kafeer! Du lager den like god hjemme, og den kan varieres i det uendelige: Med sukker, uten sukker, med eller uten smakssatt sirup med karamell, vanilje eller kanskje sjokolade? Tilsetter du sjokoladesaus får du en ismocca. Har du ikke espressomaskin, kan du bruke den kaffen du vanligvis drikker. Juster i så fall mengden isbiter, melk og kaffe så den ikke blir for svak.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.