Kaffe er ikke bare kaffe lenger, på enkelte kaféer er kaffemenyen like lang som listen over mat. Noen ganger er det mest til irritasjon, om du bare vil ha kaffen din og vil slippe å forholde deg til opprinnelsesland og brenning.
Andre ganger er det gøy å smake noe nytt! Og i hvert fall vite hva det snakkes om rundt bordet. Oppskriftene her er en god blanding av nytt og gammelt. Felles for dem er at det er kaffe, det er kaldt, og det er veldig godt!

- Unngå å dekke den til med presenning
Vi PlussVi begynner med vårens store trend på sosiale medier: Dalgona ble kalt coronakaffe da den dukket opp - først i Sør-Korea, så på hjemmekontor over hele verden. Ingrediensene er folkelige og tilgjengelig for alle, resultatet kan gjerne serveres familiens yngste kaffedrikkere for å vise at du følger med i tiden.
Coldbrew
Cold brew er, som navnet tilsier, kaldbrygget kaffe. Det krever litt mer både kaffe og tid, og siden kaffesmaken her virkelig kommer til sin rett, kan du gjerne bruke din aller beste, ferskmalte kaffe til kaldbrygg.
Islatte
Denne går det mange av i løpet av sommeren hos kaffespesialiserte kafeer! Du lager den like god hjemme, og den kan varieres i det uendelige: Med sukker, uten sukker, med eller uten smakssatt sirup med karamell, vanilje eller kanskje sjokolade? Tilsetter du sjokoladesaus får du en ismocca. Har du ikke espressomaskin, kan du bruke den kaffen du vanligvis drikker. Juster i så fall mengden isbiter, melk og kaffe så den ikke blir for svak.
Affogato
Italienerne kan sin iskrem, og de kan sin kaffe. Affogato kombinerer to av verdens mest populære smaker, og resultatet er en av de enkleste og beste dessertene du kan servere.
Kaffegranité
Liker du kaldbrygget kaffe, kommer du til å elske kaffegranité!
Velkommen til vårt kommentarfelt
Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.