Overnatting i Finnmark

«Hippien» fra Skåne valgte villmarkslivet i Finnmark

Skånske Sven Engholm (67) har vunnet Finnmarksløpet elleve ganger og bodd på Nordkalotten i tretti år. Selv med førtisju Alaska Huskyer i hundegården råder stillheten over svenskens eksotiske overnattingssted i Karasjok i Finnmark, hvor han har bygd alt selv.

LODGEN I KARASJOK: Siden 80-tallet har stedet til Sven Engholm vokst frem. Foto: Siri Wolland
LODGEN I KARASJOK: Siden 80-tallet har stedet til Sven Engholm vokst frem. Foto: Siri Wolland Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Skånske Sven Engholm (67) har bygd opp lodge-konseptet ved elva i Karasjok siden midten av åttitallet. Nå har han seks hytter, har fylt sekstisyv og kaller seg selv pensjonist, en sannhet med modifikasjoner.

Sven har vunnet Finnmarksløpet elleve ganger og bodd på Nordkalotten i tretti år. I hundekjører-miljøet vet alle hvem han er, Sven lever og ånder for hundene og villmarkslivet på Finnmarksvidda.

Søkte eventyret i Finnmark

For tretti år siden jobbet Sven Engholm på Stockholm Universitet med isbre–målinger og hadde så smått begynt med hunder på hobbybasis. En venn fortalte at han hadde fått drømmejobben i Kiruna med å padle kano og gå i fjellet. Sven ønsket det samme, og søkte og fikk jobben som lærer i friluftsliv i Kiruna i Nord-Sverige og ble et år.

For 30 år siden var hundekjøring en kuriositet de færreste holdt på med. Sven var den første i Kiruna med åtte sledehunder. Han undersøkte hvordan han kunne tjene penger på hundekjøring og tok seg over grensen til Norge.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.