De største hjemmefikser-tabbene:

– Her har noen åpenbart tenkt at de ikke trenger elektriker

Halvparten av alle branner starter på grunn av det elektriske anlegget.

KREATIV LØSNING:- Her har noen åpenbart tenkt at de kan fikse det selv, det er ikke fagmessig utført og utstyr er ødelagt for å passe sammen, sier Jon-Steinar Hanstad, teknisk sjef i Nelfo om bildet av disse stikkontaktene som en kollega har kommet over. Foto: Privat
KREATIV LØSNING:- Her har noen åpenbart tenkt at de kan fikse det selv, det er ikke fagmessig utført og utstyr er ødelagt for å passe sammen, sier Jon-Steinar Hanstad, teknisk sjef i Nelfo om bildet av disse stikkontaktene som en kollega har kommet over. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

– Det verste jeg har sett var en som hadde koblet til en stekeovn på den tredje skjøteledningen. Feil bruk av skjøteledning er det vi ser oftest. Folk plugger skjøteledning på skjøteledning før de plugger inn panelovner på et par tusen watt, sier Jon-Steinar Hanstad, teknisk sjef i Nelfo, landsforening som organiserer elektrobedrifter i NHO.

Noe elektrisk arbeid kan du trygt gjøre selv. Se lista fra DSB (Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap) nederst i saken.

Kan ende opp med regninga selv

– Halvparten av brannene i Norge starter på grunn av det elektriske anlegget eller noe som er koblet til det. Derfor er det veldig viktig å ha et anlegg som er i forskriftsmessig stand, sier Sigmund Clementz, informasjonssjef i Forsikringsselskapet If til Vi.no.

Ifølge Clementz vil det ha konsekvenser for forsikringen hvis du som huseier ikke har sørget for at det elektriske anlegget er i orden. Du kan risikere å måtte betale en stor del av regninga selv hvis du har fikset på det elektriske anlegget i boligen din og det oppstår en brann på grunn av dette.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.