Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.
Artikkelen er første gang publisert 6.mai 2020.
Jeg er hun som kjøper kantareller hver høst, fordi jeg aldri finner skogens gule skatter når jeg går på tur. Jeg ser etter de små, guloransje hattene i skogbunnen, men konkluderer alltid med at noen må ha vært der før meg. Drømmen om å ramle over en kjempefangst ligger likevel i bakhodet hver seinsommer og høst.
De siste årene har samme tanke sneket seg inn hver vår. På denne tida går jeg og snuser etter en duft av viltvoksende løk. Ramsløk er kalt nordens hvitløk, og er omfavnet av de hippeste restaurantkokkene. Glem pesto av basilikum, nå er det ramsløkpesto for alle penga! Det vil si ingen penger - for helst skal den plukkes der den vokser vilt i store klynger langs norskekysten fra Oslofjorden til Trøndelag.
Detaljert kart
Jeg er ikke aleine om å jakte, de siste ukene har det dukket opp stadig flere bilder i sosiale medier av venner og bekjente som har litt mer tid til overs denne våren enn tidligere vårer, og som endelig, ENDELIG! har knekt koden. Noen av dem forteller gjerne om det gylne tipset om den hemmelige plassen der det vokser ramsløk så langt øyet kan se. Den hemmelige funnplassen er delt med dem i fortrolighet, og kan dermed ikke deles videre, forteller de med dårlig skjult stolthet.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger
Velkommen til vårt kommentarfelt
Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.