Ferie i Norge

Her får du oppleve stor natur - helt alene

Du trenger ikke gå i kø selv om du sikter mot spektakulære naturopplevelser i sommer. Her er magiske alternativer du bør oppleve før «alle andre» skal dit.

LOFOTEN-ALTERNATIV: Hvite strender, høye fjell - og helt alene. Måtinden i Vesterålen er en av perlene «Tursøstrene» anbefaler som et alternativ til de mer trafikkerte Lofoten-attraksjonene. Foto: Boken «Norges beste turklassikere»
LOFOTEN-ALTERNATIV: Hvite strender, høye fjell - og helt alene. Måtinden i Vesterålen er en av perlene «Tursøstrene» anbefaler som et alternativ til de mer trafikkerte Lofoten-attraksjonene. Foto: Boken «Norges beste turklassikere» Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Søstrene Stine (39) og Hege (37) Schultz Heireng har vært mer på tur enn de fleste av oss.

Besseggen, Preikestolen, Trolltunga, Romsdalseggen, Stetinden og Galdhøpiggen: Stine og Hege, også kjent som «Tursøstrene», har vært der.

Men det er ikke bare de store fjellene og de endeløse utsiktene som lokker søstrene ut og inn i norsk natur.

- Naturen er helt utrolig viktig for oss i hverdagen! Det er der vi henter ny energi og finner roen i en travel hverdag, sier Hege.

- Under pandemien har naturen vært åpen 24/7, selv om resten av samfunnet har vært stengt, så mange har nok kjent litt ekstra på gleden av å tilbringe tid i naturen nå det siste året, inkludert oss.

Begge bor rett ved markagrensa i Oslo. De har vanlige jobber på dagtid og snakker varmt om det kortreiste friluftslivet: Opplevelsene utenfor døra. Sommerferie på lavbudsjett i Oslomarka. Og å sove ute hele året, til alle årstider.

- Å overnatte ute gir epleroser i kinnene, kald nesetipp, stjernehimmel og frisk luft i lungene, så vi overnatter ute så ofte vi kan, både alene og sammen, sier Stine.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.