Pris på å rydde ut av dødsbo

Her får du hjelp til å rydde ut av dødsboet

Slik unngår du useriøse aktører og får en riktig pris når du trenger hjelp til å rydde et dødsbo.

TRYGT: Å sette bort jobben med å rydde ut av dødsboet bør være en trygg affære, da er det lurt å velge et seriøst firma. Foto: Shutterstock
TRYGT: Å sette bort jobben med å rydde ut av dødsboet bør være en trygg affære, da er det lurt å velge et seriøst firma. Foto: Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Vi.no): Ifølge leder Stig Pedersen i Norsk Flytteforbund er det lett å bli lurt av useriøse flyttebyråer. Særlig når man skal få dem til å tømme et dødsbo.

- Ved dødsbotømming er det enklere å bli lurt, fordi det er mer følelser inne i bildet. Kundene vil ofte bare få jobben unnagjort, forklarer han.

Useriøse aktører jobber ofte svart, og tar penger under bordet. I tillegg er det en viss risiko for at man ikke får den tjenesten man har betalt for. Det finnes tydelige tegn man kan se etter for å unngå de useriøse selskapene.

Dette er faresignalene

- Det første du bør sjekke er om selskapet er momsregistrert, sier Fred Thorkildsen. Han har startet Bekjemp Svart Arbeid AS for å samle seriøse bedrifter mot dem som tar betalt under bordet.

Han fortsetter med å nevne Arbeidstilsynets renholdsregister.

- Hvis man blir tilbudt vasking, skal bedriften som utfører det være registrert der. Loven krever at de er det, forklarer han.

Pedersen fra flytteforbundet forteller at det kan være lett å bli lurt av fasade.

- Det finnes mange fine nettsider der ute. Det er det bak man må sjekke, mener han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.