Brunsneglen er hageeierens skrekk:

Her ble de kvitt snegleplagen

Hele hagen var brun av «mordersnegler». Men det var før den store snegleaksjonen på Konnerud.

Brunsneglen spiser alt den kommer over, inkludert høyst levende planter - og andre snegler. Foto: Marianne Utengen/Det norske hageselskap
Brunsneglen spiser alt den kommer over, inkludert høyst levende planter - og andre snegler. Foto: Marianne Utengen/Det norske hageselskap Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

For fem år siden opplevdes det som en invasjon på Konnerud i Drammen: Den altetende brunsneglen Iberiasnegl inntok hager og skog. Der spiste den alt den kom over av kjøkkenhageavling og prydvekster, og kanskje verst av alt: Sneglene lå i hauger i gresset om morgenen og gjorde det direkte utrivelig å være i hagen.

Noe måtte gjøres, og det fort.

- Jeg husker mange var fortvilet på oppstartsmøtet for brunsnegleprosjektet. Spesielt husker jeg en dame som sa: «Jeg pleide å sette meg ut i hammocken med en kopp te akkurat der morgensola kom, men jeg kan ikke gjøre det lenger. Jeg vet ikke hvor jeg skal sette beina ned etterpå, det er helt brunt,» forteller Mai-Therese Halle i Konnerud Strømsgodset hagelag til Vi.no.

Slik gikk de fram

- Hele Konnerud opplevde det som en stor plage, ikke bare de som har kjøkkenhage. Jeg har inntrykk av at brun skogsnegle sprer seg over alt, ikke bare i hager. Jeg har sett dem på fortau i Grimstad.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.