Helseattest for førerkort

Helomvending om helseattest for eldre bilister

Vil likevel ikke oppheve krav om helseattest for eldre sjåfører.

MÅ HA HELSEATTEST: Kravet om obligatorisk helseattest for eldre bilførere over 80 blir likevel ikke fjernet. Foto: Shutterstock/NTB
MÅ HA HELSEATTEST: Kravet om obligatorisk helseattest for eldre bilførere over 80 blir likevel ikke fjernet. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

I februar vedtok Stortinget å be regjeringen oppheve kravet om helseattest for eldre bilførere, og ved vedtak 27. mai ba de om at dette ble gjennomført med virkning fra seinest 1. august.

I juli bestemte samferdselsminister Knut Arild Hareide imidlertid at kravet om helseattest for eldre bilførere ikke ville bli fjernet 1. august - og ba om en utredning fra Statens vegvesen og Helsedirektoratet.

Nå er rapportene på bordet og konklusjonen fra Samferdselsdepartementet er at kravet om helseattest for bilførere over 80 år, ikke vil fjernes.

– Det skal være trygt å ferdes i trafikken. Krav om obligatorisk helseattest for eldre bilførere er et viktig virkemiddel for å sikre at de med førerrett er trygge sjåfører. Anmodningen fra Stortinget om å oppheve dette fra 1. august, var ikke mulig å møte fordi viktige faglige vurderinger manglet. Nå har jeg fått disse, og for meg er saken klar: Jeg fjerner ikke kravet om obligatorisk helseattest, sier samferdselsminister Knut Arild Hareide i en pressemelding.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.