Innredning med brukte møbler

Hannah har bygget nesten alle møblene selv

Ved hjelp av «upcycling» blir gamle møbler finere enn nye. Hannah Nordh pusser opp møbler hun finner slengt på gata.

OPPSIRKULERT: Interiørdesigner Hannah Nordh brenner for miljøet, og gjør gamle møbler om til nye framfor å kaste dem. Sjeselongen er laget av en gammel sofa, mens de to krakkene er laget av restematerialer fra et snekkerverksted. FOTO: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
OPPSIRKULERT: Interiørdesigner Hannah Nordh brenner for miljøet, og gjør gamle møbler om til nye framfor å kaste dem. Sjeselongen er laget av en gammel sofa, mens de to krakkene er laget av restematerialer fra et snekkerverksted. FOTO: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg oss på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

(Vi.no): – Det er viktig å ta vare på det man har, ellers får vi aldri kontroll på verdens søppelproblem, sier Hannah Nordh, der hun sitter i sin egendesignede og oppsirkulerte sjeselong.

Sjeselongen stammer fra en gammel sofa hun fikk gratis, og har blitt oppdatert med blant annet nytt trekk i miljømerket ull og ny ryggstøtte laget av en gammel madrass.

Nordh er prosjektleder for interiør i Action for Ocean og jobber som designer i møbelsnekkerfirmaet Grundfeldt. Hun har alltid vært opptatt av både interiør og miljø.

– De to interessene har ikke alltid vært like enkle å forene. Interiørbransjen må ta ansvar og produsere ting på en mer bærekraftig måte. Samtidig kan man ikke fortsette i et spor der man hele tiden kjøper nytt og forkaster det man allerede har, sier hun.

Estetisk og miljøvennlig

En av løsningene på problemet med bruk og kast er «upcycling», på norsk oppsirkulering , en prosess der det som tilsynelatende er avfall blir gjort om til noe nyttig og attraktivt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.