Gjødsel til hageplanter

Gi plantene dine ny energi med poteter, egg og kaffe

Det enkle er ofte det beste: Visste du at kokevannet fra middagen din kan bli utmerket gjødsel til plantene dine?

BILLIG OG ENKELT: Heller du ut kokevannet når du har kokt poteter? Gi det som gjødsel til plantene dine i stedet! Foto: NTB
BILLIG OG ENKELT: Heller du ut kokevannet når du har kokt poteter? Gi det som gjødsel til plantene dine i stedet! Foto: NTB Vis mer
Publisert

Få tilgang til våre aller beste artikler på Vi Pluss her, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Når sola skinner, humla suser og hagen din vokser og blomstrer på spreng, er det én ting du bør gjøre for at plantene dine ikke skal bli utslitt: Gjødsle.

Gjødsel kan kjøpes i store sekker på hagesenteret, men om du vil spare penger og miljøet kan du heller ta en titt rundt deg.

Vi.no har allerede skrevet om hvordan du kan lage svært næringsrik gjødsel av brennesle og vann:

I tillegg til brennesle, gress og visne blomster fra din egen eller naboens hage, er det også en rekke andre ting som kan gi næring til plantene dine. Og de aller fleste av oss har svært mange kilder til gratis, enkel, miljøvennlig og utmerket gjødsel - på kjøkkenet.

Eggeskall

Er du glad i eggerøre og omelett? I stedet for å kaste de brukte eggeskallene, kan du ta vare på dem i en liten bøtte, knuse dem og spre dem i jorda rundt plantene dine.

- Eggeskall er lurt å ha på tomatplanter, for de er veldig glad i kalsium, forteller planteekspert Anders Røyneberg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.