Elsparkesykkel

Frykter for fotgjengernes sikkerhet

Reglene for elsparkesykkel strammes snart inn, men det er fremdeles fritt fram for kjøring på fortau. - Vi kan ikke redde elsparkesykkelen ved at fotgjengerne skal utsettes for fare, mener forbund.

ELSPARKESYKKEL PÅ FORTAU: - Man kan ikke redde elsparkesykkelen ved at fotgjengere skal utsettes for fare, mener Blindeforbundet. De vil ha forbud mot elsparkesykkel på fortau - og kan ikke skjønne hvorfor en «motorvogn» skal ha lov til å kjøres på fortau. Foto: NTB
ELSPARKESYKKEL PÅ FORTAU: - Man kan ikke redde elsparkesykkelen ved at fotgjengere skal utsettes for fare, mener Blindeforbundet. De vil ha forbud mot elsparkesykkel på fortau - og kan ikke skjønne hvorfor en «motorvogn» skal ha lov til å kjøres på fortau. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Fra 15. juni strammes det inn for bruk av elsparkesykler. Blant annet innføres det krav til hjelm for barn, krav om ansvarsforsikring slik det er for biler - og promillegrensen blir lik den for bilister.

Elsparkesykler omklassifiseres fra «sykkel» til «motorvogn» - og blir dermed omfattet av bilansvarsloven. Og man kan miste førerkortet hvis man fyllekjører med elsparkesykkel.

Men på tross av at sparkesyklene nå skal anses som en motorvogn, kan man fremdeles kjøre dem på fortau.

Det får Blindeforbundet til å reagere, både på vegne av egne medlemmer men også fotgjengere generelt:

- Det er et paradoks at det er ok at motorvogner skal brukes på fortau, sier leder i Norges Blindeforbund Terje Andre Olsen.

Han sier de håper at samferdselsminister Jon-Ivar Nygård skal lande ned på den trygge siden når han har uttalt at han fortsatt er i tenkeboksen om et eventuelt forbud mot elsparkesykler på fortau. Når dette eventuelt vil komme, vites ikke.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.