Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.
Det er ikke første gang tester har vist at ferske og frosne grønnsaker har tilnærmet lik næringsverdi. Imidlertid har slike tester som regel blitt utført ved å sammenligne samme slag grønnsaker som tilfeldigvis ligger i grønnsaksdisken og frysedisken, det vil si at grønnsakene kan ha vært svært forskjellige i utgangspunktet, påpeker Nofima i en pressemelding.
For å ha et bedre sammenligningsgrunnlag, har Nofima nå sammenlignet grønnsaker som kommer fra de samme jordene og som er høstet på samme tid. Prøver ble tatt fortløpende gjennom hele produksjonskjeden, fra jord til bord.
Størst vitamintap etter koking
Forskerne målte vitamin C, polyfenoler, betakaroten og betalainer i nyhøstede gulrøtter og gulbeter, der en en del av dem ble fersklagret og en del frysebehandlet. De ferske grønnsakene ble lagret i opptil 14 dager ved 4 °C for å etterlikne distribusjonsfasen, og deretter i 3 dager ved 20 °C for å etterlikne forholdene i butikk. Fryseprosesseringen ble gjort på fabrikk.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger
Velkommen til vårt kommentarfelt
Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.