Forsikringen du bør vurdere å droppe nå: – Mye penger målt opp mot risikoen

Reisevanene våre har endret seg drastisk i 2020. Kan vi spare penger på å droppe reiseforsikringen for en periode? Her er ekspertenes råd.

KAN SPARE PENGER: Ifølge Hallgeir Kvadsheim kan det være penger å spare på å droppe reiseforsikringen en periode vi ikke kommer til å reise til utlandet, men du må vurdere om det passer for deg. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
KAN SPARE PENGER: Ifølge Hallgeir Kvadsheim kan det være penger å spare på å droppe reiseforsikringen en periode vi ikke kommer til å reise til utlandet, men du må vurdere om det passer for deg. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Hallgeir Kvadsheim, kjent for mange som økonomisk rådgiver i TV-programmet «Luksusfellen» på TV3 og leder for Pengeverkstedet.no, mener at vi bør vurdere om vi trenger reiseforsikringen eller om vi kan spare penger på den.

– En helårs reiseforsikring for en familie koster fort 2000 kroner. Du bør vurdere den når du er forhindret fra å reise i x antall måneder framover. Selv om reiseforsikringen sikrer deg på reiser innenlands, både på hytteturen og bussturen til byen, er 2000 kroner mye penger målt opp mot risikoen, sier han til Vi.no.

Ifølge Kvadsheim er nemlig rundt 80 prosent av utbetalingene fra forsikringsselskapene knyttet til utenlandsreiser. Erstatningsbeløpene dekker først og fremst behandling etter ulykker og sykehusopphold i utlandet.

Sjekk hva innboforsikringen dekker

– Reisegods som kommer forsinket fram og reiseavbrudd oppstår ikke så ofte på innenlandsreise. Det påløper heller ikke mye kostnader om du må avbryte en bilferie, påpeker han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.