Teknologi og digitalisering

For dyrt og for vanskelig: Frykter klasseskille

Mange synes det blir vanskeligere og vanskeligere å henge med på den teknologiske utviklingen, spesielt de over 60. Og for mange handler det om pris: Teknologisk utstyr er for dyrt - og dermed blir det vanskelig å henge med.

VANSKELIG TEKNOLOGI: Mange synes det er vanskelig å henge med på den teknologiske utviklingen - og for mange handler det om at utstyret er så dyrt at de dermed sakker akterut. Foto: NTB/Shutterstock
VANSKELIG TEKNOLOGI: Mange synes det er vanskelig å henge med på den teknologiske utviklingen - og for mange handler det om at utstyret er så dyrt at de dermed sakker akterut. Foto: NTB/Shutterstock Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Vi er inne i en av årets mange salgsperioder og ekspertene har spådd godt rabatterte priser på småelektronikk som er i stadig utskiftning. Men på tross av rabatter, vil utstyr som nyere mobiltelefoner, nettbrett og annen ny teknologi fremdeles være en stor investering for de fleste.

Nå avslører en undersøkelse gjort av analyseinstituttet YouGov for Elkjøp, at de høye prisene på teknologi gjør at mange faller fra og ikke lenger greier å henge med:

38 prosent sier at teknologien har blitt så kostbar at det er vanskelig å henge med i utviklingen - og 39 prosent er bekymret for at flere vil bli stående utenfor samfunnet fordi den teknologiske utviklingen går raskere og raskere.

I tillegg mener nesten en av tre at forskjell i tilgang til og kunnskap om teknologi har skapt økte klasseskiller. Dette er enda flere enn for bare tre år siden, da 24 prosent sa det samme.

Stina Winther, bærekraftsansvarlig i Elkjøp Norge, kommenterer at dagens voldsomme teknologiske utvikling krever mye av hver enkelt for å holde seg oppdatert.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.