Julekalender

- Fokuset blir ikke hva barna får i den ene kalenderen, men hvor mange julekalendere de har

Mange besteforeldre ønsker å gi julekalendere til barnebarna sine - men føler at budsjettet ikke strekker til. Og mange barn blir sittende med mange kalendere.

JULEKALENDER SOM IKKE KOSTER NOE? Joda, det er fullt mulig. Se tipsene nederst i artikkelen. Foto: Shutterstock/NTB
JULEKALENDER SOM IKKE KOSTER NOE? Joda, det er fullt mulig. Se tipsene nederst i artikkelen. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

- Adventskalenderen har gått fra enkle sjokoladeadventskalendere til luksuriøse gaver og leker gjemt bak en «luke». Vi har rett og slett gått litt bort fra adventskalendere i papp som mange av oss husker fra barndommen. Jula har med åra blitt mer kommersiell, og disse kalenderne til flere tusen kroner har kanskje gått bort fra å markere dagene fram til jul, uttaler Derya Incedursun, forbrukerøkonom i Nordea, til Vi.no.

Silje Sandmæl, forbrukerøkonom i DNB, påpeker at 24 små pakker fort kan blir dyrt.

- Jeg hører ofte fra fortvilte foreldre som har skapt en for dyr adventskalender-trend som de ikke aner hvordan de skal snu. Pakkene har blitt dyrere og finere og mange føler at det kan være vanskelig å gå tilbake til sjokoladekalenderen fordi de er redde for å skuffe barna, sier Sandmæl.

Hun påpeker at kalenderen er en fin måte å glede andre på - men at det ikke trenger å koste skjorta.

- Ikke glem at poenget med en adventskalender er å telle ned til pakkene som kommer på julaften.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.