Klager fikk medhold etter bot:

Fikk bot for gjenglemt honnørbevis - ble nektet å fremvise det i etterkant

Nå endrer AtB praksisen.

BOT PÅ BUSSEN: Flere reisende har klaget busselskapet i Trondheim, AtB, inn for Transportklagenemda etter å ha fått bot for gjenglemt bevis for rabattbillett, og ikke har kunnet få boten slettet ved å dokumentere det i ettertid. Foto: AtB AS.
BOT PÅ BUSSEN: Flere reisende har klaget busselskapet i Trondheim, AtB, inn for Transportklagenemda etter å ha fått bot for gjenglemt bevis for rabattbillett, og ikke har kunnet få boten slettet ved å dokumentere det i ettertid. Foto: AtB AS. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Vi.no): Busselskapet AtB i Trøndelag godtar konsekvent ikke dokumentasjon for rabatterte billetter, etter at passasjerer som glemmer bevis får bot i billettkontroll.

Det kommer frem i flere klagesaker i år mot busselskapet som har endt hos Transportklagenemnda.

Gebyret for ugyldig billett er på 750 kroner, og må betales selv om reisende kan dokumentere retten til rabattbillett samme dag eller dagen etter.

Falt ned i lomme i sekken

I en av klagesakene ble en reisende med honnørbillett ilagt gebyr etter å ha ikke funnet honnørbeviset, som lå i en lomme i sekken.

Mannen ble stoppet i kontroll like før han skulle gå av bussen, og ble veldig stresset og klarte ikke å se beviset som hadde sklidd lenger ned i lommen, heter det i vedtaket.

Kontrollørene fulgte klager av bussen og gebyret ble utstedt.

Da klager ankom jobben like etterpå fant han honnørbeviset. Han dro derfor ned til AtB samme dag og la frem beviset på rett til rabattert billett, men dette ble ikke godtatt.

Les også: Pakke fra nettapotek på avveie i posten

Fikk medhold

En uførepensjonist og hans samboer fikk også bot på 1500 kroner til sammen for å ha glemt honnørbeviset hjemme, noe klager beskriver som urimelig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.