Makeupguide til 50-, 60-, og 70-årene

Festsminke for voksne kvinner

Klart du kan gå for skimmer og knalle farger selv om alderen setter glade spor! Her er smarte tips.

FESTKLARE: Årets største festuker er like foran oss, her er sminketipsene du trenger! Foto: Yvonne Wilhelmsen
FESTKLARE: Årets største festuker er like foran oss, her er sminketipsene du trenger! Foto: Yvonne Wilhelmsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg oss på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

(Vi.no): Vi blir aldri for gamle til å pynte oss! Alderen setter selvsagt sine ulike spor, og vi eldes svært forskjellig. I denne sminkeguiden har vi hatt forskjellige fokus på modelldamene våre i forhold til hvordan øyne, lepper, kinn og hud blir sminket.

Du vil derfor finne ulike tips i de tre aldersgruppene, 50, 60 og 70+. Kanskje du kan finne relevante tips for din hud, øyeform eller dine bryn i alle de tre kategoriene?

Sminke skal være gøy, det er alltid moro å gjøre seg ekstra fin til fest!

Les også: Overgang til grått hår? Her er tipsene!

50 pluss: Anita (52)

Anita usminket og fin. Til fest vil hun skinne litt ekstra! Foto: Yvonne Wilhelmsen
Anita usminket og fin. Til fest vil hun skinne litt ekstra! Foto: Yvonne Wilhelmsen Vis mer

TRINN 1: Anita har ganske jevn hud, og trenger kun et lett lag med foundation. Hun har også fått litt concealer i øyekroken for å dempe noe blått. Som et usynlig løft legges highligteren som en sol rundt øynene. Bruk fingrene til å smelte produktet inn i huden. Dette demper også poser under øynene.

TRINN 2: Legg en skimmerkrem i svært små mengder på neserygg, haketipp, på toppen av kinnbein, over og under øyebrynet.

TRINN 3: Legg lys skygge over hele lokket, fra vippe til bryn. Bruk så mellomfarge opp til over der lokket henger. Lys skygge framhever tunge lokk, og mørk skygge demper. Se eventuelt rett fram i speilet og dytt på ekstra med mørk skygge der du ser det er lyst.

TRINN 4: Legg kajal langs vippekanten for å gi øyet mer dybde, men også for å få vippene til å se tykkere ut.

TRINN 5
TRINN 5 Vis mer

TRINN 5: Dus kajalen ut med en farge du liker, for eksempel blått eller lilla som er julens trendfarger. Husk å duse godt ut, ingen skarpe kanter. Legg og litt under øyet for å skape helhet.

TRINN 6: Profftrikset er å bruke restene av rougen på kosten lett over øvre del av øyelokket. Det skaper helhet og gir varme til kjølig skygge. Anita har fått rouge på eplekinnet for å framheve den flotte ansiktsformen. Avslutt med maskara, litt på brynene og gloss på leppene.

Les også: Sminketipsene som får gråhårede til å stråle

FESTKLAR: Julebord eller nyttårsaften, Anita er klar for det meste! Foto: Yvonne Wilhelmsen
FESTKLAR: Julebord eller nyttårsaften, Anita er klar for det meste! Foto: Yvonne Wilhelmsen Vis mer

60 pluss: Merete (64)

USMINKET: Merete elsker å være i sola, og har mye naturlig farge derfra. Til fest vil hun gjerne hjelpe naturen litt. Foto: Yvonne Wilhelmsen
USMINKET: Merete elsker å være i sola, og har mye naturlig farge derfra. Til fest vil hun gjerne hjelpe naturen litt. Foto: Yvonne Wilhelmsen Vis mer

TRINN 1: Merete er mye i sola hele året, og har farge året rundt. På grunn av soleksponeringen har huden typiske pigmentflekker, ujevn hudtone og linjer. Halve ansiktet er sminket med en fuktighetsgivende foundation. Vær obs på at tykke lag med base og pudder vil framheve linjene, ikke dekke dem.

TRINN 2
TRINN 2 Vis mer

TRINN 2: Her er det lagt en concealer under øynene og highlighter-penn som en sol. Highlighterpenn i rynkene gjør dem mindre framtredende. Bruk fingrene til å duse ut.

TRINN 3: Kremrouge er perfekt å bruke når huden er tørr eller trenger å se mest mulig naturlig ut. Legg først og fremst litt på eplekinnene med fingrene.

TRINN 4: Contouring er et velkjent uttrykk blant yngre. Enkelt fortalt er det en teknikk som bruker lys og skygge. Best resultat får du om du bruker små mengder med farge: Bruk matt brun til å dempe der du ønsker det, som under kjakene, under kinnbeina for å gjøre beinstrukturen tydeligere og langs hårfestet for å smalne ansiktet.

TRINN 5
TRINN 5 Vis mer

TRINN 5: Gammel tatovering rundt øynene? Myke linjer er foryngende, skarpe kanter gjør deg eldre. Legg kajal på våtkanten og kremskygge oppå tatoveringen for å mykne opp og gjøre streken yngre. Kremskygge er topp å bruke fordi du kan legge den med fingrene og den sitter godt uten å skille seg. Smaragdgrønt framhever Meretes blågrønne øyne.

TRINN 6: Når leppene mister pigmenter kan du framheve dem i røde bærtoner. Bærene er lik de naturlige fargene vi har på leppene.

Les også: Glem anti-age, nå skal rynkene omfavnes!

FESTKLAR: farger og gloss gjør susen! Foto: Yvonne Wilhelmsen
FESTKLAR: farger og gloss gjør susen! Foto: Yvonne Wilhelmsen Vis mer

70 pluss: Berit (77)

USMINKET: Berit er naturlig vakker, men til fest er det gøy å leke seg me farger. Foto: Yvonne Wilhelmsen
USMINKET: Berit er naturlig vakker, men til fest er det gøy å leke seg me farger. Foto: Yvonne Wilhelmsen Vis mer

TRINN 1: Berit har litt tynn hud med redusert farge og kontrast, noe som er typisk for alderen. Foundation og concealer må derfor jobbes inn i huden, bruk fingrene til å fordele produktene. Finn en nyanse som er så nøytral som mulig.

TRINN 2
TRINN 2 Vis mer

TRINN 2: Brynene må gjerne markeres litt, men ikke for kraftig. For lite er bedre enn for mye. Bruk aller helst et pudder eller en krem som du påfører med skrå kost slik at du kan lage «hår».

TRINN 3: Legg en mellomfarget skygge på lokket for å tilføre mer kontraster og markeringer. Tenk på samme måte som beskrevet til 50-åringen. Avslutt med maskara på overvippene.

TRINN 5
TRINN 5 Vis mer

TRINN 4: Tilfør ansiktet friskhet med rouge på eplekinnene i en kjølig rosatone.

TRINN 5: Her har leppene fått litt balm for å tilføre fukt og volum. Bruk en fettstift til å markere munnen usynlig. På den måten forhindrer du at leppefargen «blør» ut i smårynkene rundt munnen.

Artikkelen er først publisert i Allers.

FESTKLAR: Hvem skulle tro at Berit er 77? Foto: Yvonne Wilhelmsen
FESTKLAR: Hvem skulle tro at Berit er 77? Foto: Yvonne Wilhelmsen Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.