Hotell og spa

Ferie uten pass eller flykaos: Sveriges 10 beste spa-hotell

Det er lange tradisjoner for spa og velvære i Sverige. Her er 10 herlige hotell hvor du kan kombinere en god natts søvn med kroppslig pleie og herlige bad.

DEILIG IDYLL: Sverige har et stort utvalg vidunderlige velværehotell. Som dette i Tanumstrand, under to timer fra Oslo. Foto: Mari Bareksten
DEILIG IDYLL: Sverige har et stort utvalg vidunderlige velværehotell. Som dette i Tanumstrand, under to timer fra Oslo. Foto: Mari Bareksten Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Lengter du etter sol og varme, gode måltider og en romantisk miniferie for to? Da er spaferie i Sverige kanskje akkurat det du trenger for å tine opp etter en lang vinter og ikke minst pandemiens reiserestriksjoner.

I Sverige er det stort utvalg av herlige velvære-hotell, både til fjells og ute ved kysten. Det er på tide å unne seg en skikkelig «helsereise» igjen.

Her er ti tips til svenske spahotell, perfekt for en langhelg i vår!

Tanumstrand, Tanum

Skal det være et bad i tang og tare? Utenfor Grebbestad kan du spa deg ned med skjærgårdens egne ingredienser. Velvære-avdelingen bærer preg av beliggenheten ved sjøen. I tillegg til å bruke både tang og havsalt i behandlingene, har du panoramautsikt til den svenske skjærgården fra det varme bassenget inne.

Falkenberg Strandbad

En lang hvit sandstrand, spennende matopplevelser og Sveriges mest luksuriøse spa innredet i pastellfarger, gir assosiasjoner til fasjonable Hamptons. Her er det lysekroner i taket, knitring i peisen og et svømmebasseng som ligner et drivhus fra kolonitiden. Gjestene spankulerer rundt i morgenkåper brodert med gulldetaljer à la Versace, baren serverer digge drinker og sunne lunsjretter. Falkenberg lover sommer året rundt inne i spaavdelingen; dette er en smak av luksus – uansett årstid.

Hotel Tylösand, Halmstad

Her kan gjestene bade både ute og inne, få en ryggmassasje i champagneolje samt forfriskende tranebærskrubb. Slikt klinger godt i ørene til den som jakter kos og komfort, og når de i tillegg får høre at selveste Per Gessle er en av hotellets eiere og at det stadig er livemusikk som underholdning, så rykker det nok også litt i rockefoten. I tillegg til mye kunst i både lyd og bilde, har strandhotellet til Roxette-Per selvsagt en suveren spaavdeling. Avslappende og behagelig, inne og ute. Muligheter for å trene og slappe av.

FREDELIG OG VAKKERT: Og eid av selveste Per Gessle fra Roxette. Foto: Mari Bareksten
FREDELIG OG VAKKERT: Og eid av selveste Per Gessle fra Roxette. Foto: Mari Bareksten Vis mer

Arken Hotel, Göteborg

Selv om beliggenheten ute ved et industriområde kan prege førsteinntrykket, er Art Garden Spa en verden av velvære både ute og inne. Hotellet ligger et kvarter utenfor sentrum av Göteborg, og er en fredelig oase ved fjorden. Velværeavdelingen har en rekke forskjellige avdelinger – fra hvilerom i grønne omgivelser til japanske renselsesritualer og en rekke badstuer. Dypp kroppen i varmekilder, slapp av i grønne omgivelser – og spis godt på hotellets restaurant.

FREDELIG: Godt for sjel og kropp å sitte her å nyte vann og utsikt. Arken Hotel er en fredelig oase. Foto: Mari Bareksten
FREDELIG: Godt for sjel og kropp å sitte her å nyte vann og utsikt. Arken Hotel er en fredelig oase. Foto: Mari Bareksten Vis mer

Arctic Bath, Norrbotten

Arctic Bath er et flytende spa-hotell bygget med bærekraftige prinsipper nordvest i Sverige. Designet til den runde hovedbygningen er inspirert av elvens tømmerfløtehistorie, og taket er konstruert med et virvar av spisse tømmerstokker. Nyt avkjølende bad mellom øktene i badstuene og sov i arkitektoniske hytter, enten flytende eller på land. Bjørnesafari, guidet kajakktur, fiske under midnattssolen og kulinariske vandringer er blant aktivitetene om sommeren.

Varberg Kusthotell

Kattegats saltvann blir brukt i bassengene, og spaterapeutene benytter seg av alger og tang i behandlingene ved Varbergs Kusthotells talassospa. Spa-avdelingen utnytter havets ressurser i sine behandlinger, og siden bygningen er 52 skritt fra sjøen, er jo det helt naturlig. Velvære i Varberg betyr også ulike badstuer, boblebad og opplevelsesdusjer (som en horisontal dusj!), og i hotellets «spahage» kan du slappe av i hengekøyer og solsenger om været innbyr til sånt.

Selma Spa, Sunne

Et opphold på Selma Spa handler like mye om aktiviteter som velvære, og det er kombinasjonen som gjør det til et godt valg. Her er det bare å velge og vrake mellom gymtimer, yogaklasser og joggeturer. Kanskje ikke det roligste stedet, men om du trives med et glass champagne i boblebadet og en massasje etter treningsøkten, er dette et passende alternativ. Ute- og innebasseng, to deilige boblebad og flere forskjellige badstuer i lekre fliser og utforming. 184 hotellrom.

NYTELSE: Boblebad og bobler i glasset. En hotellhelg på Selma Spa byr på ren nytelse. Foto: Hotellet
NYTELSE: Boblebad og bobler i glasset. En hotellhelg på Selma Spa byr på ren nytelse. Foto: Hotellet Vis mer

Gullmarsstrand, Lysekil

Søtt og salt ved kysten. På Gullmarsstrand venter 81 behagelige rom, restaurant med kortreist sjømat, og en lang brygge med et spa- og badehus i enden. Spaterapeutene tilbyr alt fra japanskinspirert massasje-behandling til massasje med varme steiner. Spaferien kan gjerne kombineres med kajakkturer eller skalldyrsafari.

Vann Spa, Brastad

Spaavdelingen er på 1000 kvadratmeter, har åtte basseng i alle størrelser, og badstuer med utsikt mot fjorden. Det tilbys også flere typer behandlinger, deriblant fiskespa for den som vil rense føttene på en litt annerledes måte. Restauranten serverer kortreist og økologisk mat. Vann Spa holder til i et naturreservat innerst i Gullmarsfjorden, og er en fin base for turer på vann og land.

Copperhill, Åre

Åre er Sveriges vintersports-hovedstad, men også et fint reisemål om sommeren. Uansett årstid så troner Copperhill Mountain Lodge over den lille byen. Dette er en høyborg av stil og velvære med over 100 rom, og en førsteklasses spaavdeling. Den ligger i hotellets vestre del, hvor dempet belysning og deilige basseng nesten får deg til å håpe på dårlig vær. To innendørsbasseng med panoramavinduer til landskapet utenfor, sauna, utendørs boblebad og behandlingsrom som er innredet for å minne om gammer; kan du ønske deg mer?

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.