Oppgradering av eldre hus

Er huset ditt bygget før 1990?

Da bør du definitivt ta en sjekk på boligen.

GAMMELT OPPLEGG: I en eldre bolig er det spesielt viktig å sjekke stikkontakter og eventuelt ledningsopplegg med elektriker. Foto: Scanpix
GAMMELT OPPLEGG: I en eldre bolig er det spesielt viktig å sjekke stikkontakter og eventuelt ledningsopplegg med elektriker. Foto: Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Et hus fra 1990 kan vi kalle et “eldre hus” etter dagens standard - det begynner å få et preg av alder siden det nærmer seg 30 år, sier Per-Egil Rese, daglig leder ved boligleverandøren Bygg Team.

Han begrunner det med at blant annet vannrør på denne tiden enda ikke var byttet ut med plast men var oftest av kobber.

- Disse har vi sett eksempler på at kobberrør tærer opp over tid. Hus før 1980 som det ikke er gjort noe med, er å regne som rehabiliteringsobjekter, forklarer Rese videre.

Disse husene bør oppgraderes

Ifølge Statistisk sentralbyrå ble det bygget over en halv million eneboliger i Norge mellom 1961 og 1990. De aller fleste av disse eneboligene er såkalte "kataloghus" som ble tilbudt boligkjøpere gjennom ferdighusfirmaers huskataloger.

Mange av disse husene er nå modne for oppgradering ettersom sentrale bygningsdeler som tak, kledning og drenering har nådd sin levetid.​

Dette må du sjekke

Det er mange i aldersgruppen 55 + som bor i eldre hus, og da er det ekstra viktig å være obs i henhold til sikkerheten i hjemmet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.