Er grillen varm kan du like gjerne grille desserten også
Banan, ananas og fersken: Frukt er perfekt på grillen. Her får du sju favoritter.
Grillet fersken: Grillprosessen trekker ut fuktighet så frukten blir ekstra saftig. Den den høye varmen gjør at sukkeret i fruktene karamelliserer seg og gir en herlig stekeflate. Foto: Betina Hastoft
Vis mer
(Vi.no): Når vi likevel har laget middagen på grillen og det ofte god varme igjen, så hvorfor ikke utnytte varmen til det fulle? Denne varmen er perfekt for en dessert.
All frukt kan grilles, og lune frukter og varme bær smaker utrolig godt. Grillen får nemlig fram sødmen i frukt, og kan derfor blir en perfekt avslutning på et grillmåltid. Lune frukter og varme bær smaker utrolig godt. Du kan også servere grillet frukt som tilbehør til maten eller spise den alene.
Det meste av frukt kan grilles. Til og med vannmelon kan grilles til den har fått kledelige striper og kan serveres som en salt eller søt rett. Flere andre frukttyper egner seg også godt til grilling. Prøv for eksempel ananas, mango, fersken, nektarin eller epler og pærer.
Pass imidlertid på at fruktene ikke er for modne, men har litt motstand igjen. Det er viktig at du har rengjort grillristen godt når du skal spise frukten til dessert. Rester av grillolje og hvitløk smaker ikke godt sammen med iskrem!
Frukten kan også grilles over aluminiumsfolie eller træs på spyd.
Avslutt sommermåltidet med frukt som er tilbered på grillen. Disse dessertene faller garantert i smak hos store og små!
Vi bryr oss om ditt personvern
Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi
bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene
våre.
Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.
Velkommen til vårt kommentarfelt
Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.