Fryseboks i boden

Er fryseboksen din plassert i boden?

Da bør du flytte den før den blir ødelagt. Her er grunnen.

IKKE I BOD: Det er med god grunn at fryseboks og kjøleskap ikke må plasseres i boden. Foto: Scanpix.
IKKE I BOD: Det er med god grunn at fryseboks og kjøleskap ikke må plasseres i boden. Foto: Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hadde du en fryseboks som holdt i 30 år før den røk, mens den nye du kjøpte for 7 år siden allerede er reparert to ganger?

Forklaringen kan være at du har satt fryseboksen på feil sted. Moderne frysebokser og kombiskap skal nemlig ikke stå i en kald kjeller eller uisolert bod slik som mange av de gamle brønnfryserne kunne.

Ekspertene forteller deg hvorfor.

For lav temperatur i rommet

- Det anbefales ikke at frysebokser og fryseskap står i rom hvor temperaturen går ned under pluss 10 grader. Dette fordi kjølevæsken i fryseboks og fryseskap blir tykkere på grunn av lav temperatur, og det sliter på kompressoren ved å dra kjølevæske rundt i systemet, forteller Simen Kristiansen, assisterende salgssjef for hvitevarer hos Elkjøp.

Da vil fryseren så og si garantert gå i stykker.

Ifølge Thomas Marthinsen, salgssjef for hvitevarer hos POWER Norge, er kjøle-og fryseskap laget for å stå plassert i rom som vi oppholder oss i, ikke i rom med lav temperatur eller for høy luftfuktighet.

- En fryser som i utgangspunktet skal holde -18 grader på innsiden vil ikke tåle å stå i et rom med lav temperatur, sier Marthinsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.