DSB beredskap

Er du forberedt for en eventuell krise?

Gjennom egenberedskapsuka ønsker Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) å vise husholdningene hvordan man med enkle grep er rustet til å klare seg selv i minst tre døgn i en krise.

EGENBEREDSKAP: Skulle det oppstå en krisesituasjon av større eller mindre omfang, som for eksempel et lengre strømbrudd, lønner det seg å ha noen ting i beredskap. Video: Berit B. Njarga. klipp: Tobias Fjeldvang. Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Årets egenberedskapsuke er i gang, og målet er at den norske befolkning gjennom egenberedskap skal kunne klare seg i tre døgn på egenhånd dersom en krise skulle oppstå. Det være seg eksempelvis ved lengre strømbrudd, som i Innlandet i fjor, da høststormer førte til at flere områder ble strømløse over flere døgn.

I Innlandet har Statforvalteren nylig vurdert hva som utgjør en mulig risiko - og nettopp forsyningssvikt av kraft blir pekt på som sannsynlig av Statsforvalteren, som understreker viktigheten av egenberedskap, i form av å ha tilgang til vann, mat og oppvarming om en krise skulle oppstå, skriver Oppland Arbeiderblad.

Oppfordringen fra DSB gjelder hele landet - og spørsmålet er om du har det du trenger i boligen din, til å klare deg i tre døgn?

Her kommer en påminner. I videoen øverst i artikkelen finner du også en oppsummering av hva du bør passe på å ha tilgjengelig.

Ekstra medisiner i beredskap

Som Vi.no har skrevet tidligere, er medisiner du er avhengig av en av tingene du bør ha i beredskap, ifølge myndighetene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.