Fuktighetskrem for tørr hud

Enorme prisforskjeller

Handler du hudpleie og fuktighetskrem for ekstra tørr hud i Sverige, kan du spare inn hele turen på grunn av de store prisforskjellene.

HUDPLEIE: Svenske priser på hudpleie for tørr hud er ofte mye lavere enn i Norge. Foto: Berit B. Njarga
HUDPLEIE: Svenske priser på hudpleie for tørr hud er ofte mye lavere enn i Norge. Foto: Berit B. Njarga Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Bacon, kylling, alkohol og snus er gjengangere når man snakker om hva som er billigere å handle over grensa - men visste du at det også kan være svært mye å spare på produkter du handler på apoteket?

Vi.no har tidligere vist hvor store forskjeller det kan være på priser på reseptfrie medisiner mellom et apotek til et annet i Norge. Men når det gjelder produkter for tørr hud kan det være under halv pris om du tar turen over grensa og handler på svenske apoteker.

Vi har gjort en prissammenlikning på godt kjente merkevarer for tørr hud mellom svenske og norske apotek.

Her kan du se hvor mye det faktisk er å spare.

Halv pris på enkelte varer

I tabellen under finner du noen priseksempler fra Sverige og Norge tiltenkt personer med tørr hud, eksempelvis kremer, lotion og dusjolje.

Som du kan se, er det snakk om mye å spare på hvert enkelt produkt.

Enkelte av varene er faktisk så mye billigere i Sverige at du kan tjene inn drivstoffutgiftene dersom du har behov for flere av disse produktene, eller kjøper flere i samme slengen.

Produkter og priser

Produkt Pris Sverige Pris Norge
CeraVe Moisturising Lotion 473 ml146259,9
Locobase Repair 100 g146294,9
Locobase 100 g63,5138
Eucerin Shower Oil 400 ml109,5199,90*
A-Derma Exomega Control 400 ml290279,9**
A-Derma Exomega Shower oil 200 ml146122,4***
Decubal Clinic 250 g91179,9
Decubal Clinic 475 g179279,9

Priser er innhentet på Apoteket på Charlottenberg Shoppingcenter 25. februar. Prisene fra Sverige er regnet om til norske kroner. Norske priser er fra Vitus Apoteks nettsider 9. mars. Vi tar forbehold om feil i oppgitte priser fra apotekene. *To for en. **Salgspris ***Salgspris

Som du kan se i prisoversikten koster enkelte produkter, som Locobase og Decubal i liten flaske, under halv pris i Sverige sammenliknet med Norge. Også Locobase Repair koster nesten halvparten av den norske prisen.

Det er også greit å være obs på at apotekene i Norge kan ha gunstige kampanjer på utvalgte hudpleieprodukter, som man også ser eksempler på i tabellen. Selv om fullpris på A-derma-produktene normalt ligger over svensk pris, gjør aktuelle rabatter at disse akkurat nå er rimeligere i Norge.

Canoderm på resept

Et annet velkjent produkt for tørr hud som det også er mye å spare på i Sverige sammenliknet med Norge, er fuktighetskremen Canoderm krem 5 %.

Husk at reglene her ble gjort om fra 1. april 2016, som innebærer at de med moderat og alvorlig atopisk eksem kan få dekket denne kremen på blå resept for å forebygge tørr hud.

Gjelder dette ikke deg og du bruker denne kremen, er det nærmere halv pris på denne på svenske apotek, sammenliknet med i Norge. Vi.no kjenner også til at prisen på den svenske byttevaren av denne kremen, med samme virkestoff og mengde, er enda billigere.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.