Enklere arv og dødsbo

Enklere oppgjør etter dødsfall

En ny, offentlig tjeneste skal gjøre oppgjør etter dødsfall veldig mye enklere for pårørende.

VIL GJØRE ARV ENKLERE: Å måtte håndtere dødsbo og arv når man står midt i sorgen, er både tidkrevende og en stor tilleggsbelastning. Snart blir dette mye enklere. Foto: NTB
VIL GJØRE ARV ENKLERE: Å måtte håndtere dødsbo og arv når man står midt i sorgen, er både tidkrevende og en stor tilleggsbelastning. Snart blir dette mye enklere. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Årlig dør det cirka 40 000 personer i Norge. Arveoppgjør eller skifte av dødsbo er en vanskelig oppgave for pårørende slik det er i dag:

Det er tidkrevende å få oversikt over avdødes formue, gjeld, kundeforhold, bank- og betalingsavtaler, forsikringer og mye annet. Og dette kommer i tillegg til belastningen ved å ha mistet en man har kjær.

I et innlegg i Aftenposten debatt forteller enken Kirsten Sandberg Natvig nettopp om mange av disse utfordringene, som at strømselskapet avsluttet abonnementet og at purringer for ubetalte regninger til hennes avdøde mann strømmet på.

Men nå skal dette bli mye enklere:

Prosjektet «Altinn dødsbo» skal gi pårørende oversikt over viktige økonomiske forhold etter en persons død.

Som etterlatt kan du faktisk også risikere å gå glipp av penger, om du ikke vet hvor du skal henvende deg med krav om utbetalinger.

Lettere å få oversikt

En av hovedutfordringene ved dødsfall, arveoppgjør og dødsbo og som har vært et mål om at Altinn dødsbo skal hjelpe med, er å få oversikt over den avdødes kundeforhold.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.