Hvilken klut er best?

- En potensiell bakteriebombe

Hjemmestrikket kjøkkenklut, chiffonklut eller mikrofiberklut: Hvilken kjøkkenklut som er best og mest hygienisk, avhenger mye av hva den brukes til og hvordan den brukes.

HVILKEN KJØKKENKLUT BRUKER DU? Hjemmestrikket, chiffon eller mikrofiber? Pass på at kluten ikke er for tykk - og at den kan få tørke i utstrekt tilstand: Jo raskere den tørker, jo bedre er det med tanke på bakterievekst. Foto: Kristin Sørdal
HVILKEN KJØKKENKLUT BRUKER DU? Hjemmestrikket, chiffon eller mikrofiber? Pass på at kluten ikke er for tykk - og at den kan få tørke i utstrekt tilstand: Jo raskere den tørker, jo bedre er det med tanke på bakterievekst. Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

De er jammen vakre, de hjemmestrikkede klutene som gjerne ligger flere i bunke, i farger som går ton-i-ton.

Men hvilken klut bruker du? Går du for mikrofiberklut på kjøkkenet eller chiffonklut? Eller er det hjemmestrikkede kluter som pynter opp ved kjøkkenvasken din?

Den beste kluten

Vi har spurt rengjøringseksperter hvilken klut som er best å bruke med tanke på rengjøring og hygiene, og her er det et par viktige ting å huske:

- Det er ikke så lett å si hva som er den beste kluten. Det kommer veldig an på hva den skal brukes til og hvordan den brukes. Vasken er en ting - og hvor skittent det man bruker kluten til, er noe annet, sier professor Ingun Grimstad Klepp, forsker ved Forbruksforskningsinstituttet SIFO ved OsloMet, som har skrevet boken «Lettstelt, rene klær med lite arbeid og miljøbelastning».

Men hvilken klut er best å bruke med tanke på rengjøring: Den hjemmestrikkede kjøkkenkluten, mikrofiberkluten eller den tynne chiffonkluten?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.