Hvordan slipe kniv

- Elektriske knivslipere er noe fanden har skapt

Neppe bra for kjøkkenknivene dine.

ELEKTRISK KNIVSLIPER: Disse sliperne fjerner stål i stedet for å rette opp eggen. Foto: Produsenten
ELEKTRISK KNIVSLIPER: Disse sliperne fjerner stål i stedet for å rette opp eggen. Foto: Produsenten Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Vi.no):

I de fleste knivsliperne brukes det som kalles industridiamant.

- Den vil aldri få kniven skikkelig skarp, hevder kjøttskjærer og knivsliper Espen Eide.

Med en elektrisk knivsliper vil den harde diamanten grave seg inn i metallet og fjerne materiale i stedet for å rette opp eggen.

Michael Aagreen hos bedriften SkarpeKniver er helt på linje med Eide når det er snakk om elektriske knivslipere:

- Dette er noe fanden har skapt. Ikke bare fjerner du mye stål, men du kan også risikere varmgang og ødeleggelse av eggen. Disse sliperne klarer ikke å lage en ny, holdbar egg. I beste fall får du en kniv som er skarp en kort stund, men etter noen runder på skjærefjøla er den minst like sløv igjen, hevder Aagren.

Hvis du forstørrer en knivegg 500 ganger, vil du se at den består av små tagger. Disse taggene fungerer som en sag, og er egentlig det som gjør at kniven skjærer. Når kniven er sløv, har enten taggene brukket av, eller eggen har bøyd seg. Grunnen til at de brekker er skjærefjøla. Jo hardere fjøl, jo verre for eggen. – Styr for all del unna bambus, er knivekspertens klare råd.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.