– Eldre risikerer millionregning

Reiser du utenlands med med eksisterende eller underliggende sykdom, risikerer du å bli sittende med regningen for behandling og hjemtransport selv – selv om du har reiseforsikring og legen har gitt klarsignal. Nå advarer forsikringsselskap etter at reiseskadene er på full fart oppover.

ADVARER ELDRE PÅ REISE: Pass på at du har avklart om reiseforsikringen dekker evt kjente eller underliggende sykdommer før du reiser. For blir sykdommen forverret, kan du risikere å måtte betale for behandling og kostbar hjemtransport selv. Foto: NTB/Shutterstock
ADVARER ELDRE PÅ REISE: Pass på at du har avklart om reiseforsikringen dekker evt kjente eller underliggende sykdommer før du reiser. For blir sykdommen forverret, kan du risikere å måtte betale for behandling og kostbar hjemtransport selv. Foto: NTB/Shutterstock Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

If og Europeiske Reiseforsikring forteller at de nå opplever stor pågang i antallet reiserelaterte henvendelser – spesielt dersom man ser i forhold til samme periode i fjor. Og det er aldersgruppen fra 60 og oppover som generelt står for rundt halvparten av utbetalingene knyttet til sykdom på reise. Andelen øker i takt med alderen.

Nå advarer forsikringsselskapet mot det de kaller en økonomisk fallgruve for reiselystne:

Forverring av kjent eller underliggende sykdom kan være unntatt i forsikringsvilkårene – noe som betyr at du risikerer å bli sittende med hele regningen selv.

– Hvis man har en eksisterende eller underliggende sykdom, og denne skulle bli forverret på reisen, kan man risikere å bli sittende igjen med regningen for behandling og eventuell hjemtransport selv. Og dette til tross for at legen har gitt klarsignal før avreise. Vi ser jevnlig eksempler på saker der disse utgiftene havner i millionklassen, sier Andreas Handeland, kommunikasjonsdirektør i If og Europeiske Reiseforsikring.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.