Unngå å bli blakk i desember

Ekspertens råd: Slik sparer du flere tusen på julegaver

Du er mulig å spare flere tusen kroner på julegavekjøp. – Nordmenn benytter seg ikke av muligheten, sier forbrukerøkonom Silje Sandmæl.

GAVER MED MENING: Bruk tid på å planlegge julegavehandelen slik at du unngår å bruke mer penger enn du hadde tenkt. Foto: NTB Scanpix
GAVER MED MENING: Bruk tid på å planlegge julegavehandelen slik at du unngår å bruke mer penger enn du hadde tenkt. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Vi.no er både en nettavis og en facebookside for alle som er 50+ Er du en av oss? Følg oss her, og tips oss gjerne!

(Vi.no): Ifølge DNBs Forbrukerbarometer skal vi i snitt bruke 6.570 kroner på julegaver i år. Besteforeldre bruker desidert mest.

Besteforeldre skal bruke hele 9.369 kroner i snitt på julegaver i år.

Ifølge Silje Sandmæl, forbrukerøkonom i DNB, er det mulig å gi fine gaver til de du er glad i uten å skrape lommeboka helt tom.

– Jeg anbefaler å lage et julebudsjett eller en huskeliste til seg selv. Det mange føler på i forbindelse med jula er stress i ei tid som skal være hyggelig, mener Sandmæl.

Ifølge forbrukerøkonomen handler det litt om å dra ned forventningene og prioritere hva som gir mest hygge.

– Kutt ut tingene som gjør det stressende. Det kan også holde kostnadene nede, sier hun.

Gjør avtaler for julegaver

Sandmæls råd er å avtale maksbeløp for julegaver med familie og venner. Vurder om det er noen du skal droppe å kjøpe julegaver til i år.

– Når du skal handle gaver er det ofte lurt å lage liste. Hvis ikke går du gjerne på kjøpesenter uten mål og mening. Da er det lett for å kjøpe noe som er for dyrt eller bare kjøper noe for å kjøpe.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.