Slik planlegger du vinterens ferier nå:

- Egen frykt er ikke nok til å få reisen refundert

Her er fellene du må passe deg for om du vil planlegge vinterens reiser nå.

Det kan være fristende å planlegge en vintertur til varmen nå som sommeren blir annerledes. Men skal du bestille ferie nå, er det noen viktige hensyn å ta. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix
Det kan være fristende å planlegge en vintertur til varmen nå som sommeren blir annerledes. Men skal du bestille ferie nå, er det noen viktige hensyn å ta. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

I dag annonserte reiseoperatørene Ving, Tui og Apollo at de avlyser alle sommerens planlagte reiser til og med 20.august. Datoen er ikke tilfeldig valgt: Utenriksdepartementets råd om å unngå utenlandsreiser gjelder til denne dagen. Vanligvis gir UD reiseråd uten å angi slutt-dato, denne gangen er rådet tidfestet til å gjelde hele skolens sommerferie for å gjøre folks ferieplanlegging mer forutsigbar.

Samtidig som datoen 20.august ble presentert, uttalte UD at det ville komme en ny vurdering for reiseråd i Norden innen 15. juni, og nærliggende Europeiske land 20.juli.

Ikke alle er avhengige av å følge skoleruta. Mens sommeren er avlyst, annonseres det nå for høstens og vinterens langtidsturister. Men er det trygt å bestille vinterferie nå?

Reiseforsikringen gjelder ikke

Forbrukerrådets første råd er å følge UDs reiseråd. Reiser du til utlandet når norske myndigheter fraråder det, drar du på eget ansvar. Reiseforsikringer vil som regel ikke gjelde.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.