Strømstøtte 2022

Dyr strøm? Sjekk om du kan få ekstra strømstøtte i vinter

På grunn av midlertidig økte satser, tror Husbanken flere kan ha rett på ekstra strømstøtte i vintermånedene, enn de som mottar dette per i dag.

BOSTØTTE FRA HUSBANKEN: Flere kan ha rett på bostøtte enn de som mottar dette i dag - og dermed også ekstra strømstøtte til og med april 2023. Foto: NTB
BOSTØTTE FRA HUSBANKEN: Flere kan ha rett på bostøtte enn de som mottar dette i dag - og dermed også ekstra strømstøtte til og med april 2023. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Ekspertene tror på nok en prisrekord på strøm tirsdag, med en pristopp på 7 kroner i deler av landet tirsdag ettermiddag. Syns du strømprisene er blitt vanskelig å håndtere, er det verdt å være klar over at satsene for hvem som kan ha rett til bostøtte, er midlertidig justert opp i 2022, noe som også gir rett på ekstra strømstøtte.

De som mottar bostøtte, får ekstra strømstøtte fra oktober og ut 2022. Med budsjettforliket mellom regjeringen og SV, er denne ordningen forlenget til utpå nyåret.

Og ifølge Husbanken kan det fortsatt være flere som har rett på strømstøtte, enn de som får det i dag.

Flere kan ha rett på bostøtte og strømstøtte

- Husbanken tror at det kan være flere som har rett til bostøtte på grunn av de midlertidig økte satsene, enn de som har søkt, sier Are Martin Sauren, fagdirektør for kommunikasjon i Husbanken, til Vi.no.

Hvor mange dette kan gjelde, kan derimot Husbanken ikke si noe sikkert om, ifølge Sauren.

- Om man har rett til bostøtte, avhenger av husstandens inntekter og boutgifter den måneden søknaden gjelder for, forklarer han videre:

- Husstander med samlet bruttoinntekt under fastsatte inntektsgrenser (som varierer litt, avhengig av kommunetype) kan ha rett til bostøtte. I Oslo er den øvre inntektsgrensen cirka 27 000 kroner i månedlig bruttoinntekt for en enslig, sier Sauren.

Syns du strømmen er dyr og tror du kan ha rett på bostøtte og ekstra strømstøtte, kan du undersøke om du har rett på dette på Husbankens nettsider.

- Husbanken oppfordrer alle med lave inntekter til å sjekke på Husbankens nettsider om de kan ha rett til bostøtte, sier Sauren.

Her finner du Husbankens kalkulator for å beregne om du har rett på bostøtte og ekstra strømstøtte.

Så mye kan du få i strømstøtte

I høst har mottakere av bostøtte fått følgende beløp i strømstøtte:

  • Oktober: 2000 kroner
  • November: 2500 kroner
  • Desember: 1500 kroner
  • I tillegg får du 150 kroner for hver ekstra person du bor sammen med.

Flere med rett til bostøtte til og med juni 2023

I budsjettforliket mellom Arbeiderpartiet, Senterpartiet og SV, har de bestemt at det midlertidige regelverket med økt inntektsgrense for bostøtten videreføres for første halvår 2023 (til og med juni 2023 med utbetaling i juli), skriver FriFagbevegelse.

I månedene januar til og med april vil det også utbetales ekstra strømstøtte, som i månedene før årsskiftet: Bostøtten økes med 1.500 kroner per måned, med et tillegg på 150 kroner per medlem av husstanden, for å kompensere for høye strømpriser.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.