Strømstøtte 2022

Dyr strøm? Sjekk om du kan få ekstra strømstøtte i vinter

På grunn av midlertidig økte satser, tror Husbanken flere kan ha rett på ekstra strømstøtte i vintermånedene, enn de som mottar dette per i dag.

BOSTØTTE FRA HUSBANKEN: Flere kan ha rett på bostøtte enn de som mottar dette i dag - og dermed også ekstra strømstøtte til og med april 2023. Foto: NTB
BOSTØTTE FRA HUSBANKEN: Flere kan ha rett på bostøtte enn de som mottar dette i dag - og dermed også ekstra strømstøtte til og med april 2023. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Ekspertene tror på nok en prisrekord på strøm tirsdag, med en pristopp på 7 kroner i deler av landet tirsdag ettermiddag. Syns du strømprisene er blitt vanskelig å håndtere, er det verdt å være klar over at satsene for hvem som kan ha rett til bostøtte, er midlertidig justert opp i 2022, noe som også gir rett på ekstra strømstøtte.

De som mottar bostøtte, får ekstra strømstøtte fra oktober og ut 2022. Med budsjettforliket mellom regjeringen og SV, er denne ordningen forlenget til utpå nyåret.

Og ifølge Husbanken kan det fortsatt være flere som har rett på strømstøtte, enn de som får det i dag.

Flere kan ha rett på bostøtte og strømstøtte

- Husbanken tror at det kan være flere som har rett til bostøtte på grunn av de midlertidig økte satsene, enn de som har søkt, sier Are Martin Sauren, fagdirektør for kommunikasjon i Husbanken, til Vi.no.

Hvor mange dette kan gjelde, kan derimot Husbanken ikke si noe sikkert om, ifølge Sauren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.