Matpriser

Dyr mat? Sånn makser du matbutikkenes rabattordninger

Bruker du Trumf, Æ eller Coop Medlemsfordel - eller kanskje alle tre? Utnytter du disse på en ekstra smart måte, sikrer du deg ytterligere avslag på prisen.

TRUMF, COOP ELLER Æ? Det fins grep som kan gi deg ytterligere rabatter på matvarene. Foto: NTB
TRUMF, COOP ELLER Æ? Det fins grep som kan gi deg ytterligere rabatter på matvarene. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Kalenderen sier 1. februar, og det har lenge vært annonsert at det kommer til å bli høyere matvarepriser, både fra produsenter og fra dagligvarekjedene.

Men dersom du har ett av fordelsprogrammene til dagligvarebutikkene, eller kanskje alle tre - Coop Medlem, Trumf eller Æ - fins det måter å spare noen ekstra kroner på ved smart bruk av disse.

Her har vi samlet noen tips du kanskje ikke kan fra før.

Handle på Trippel Trumf-torsdager

Dersom du har Trumf, får du normalt 1 prosent i bonus når du handler på Norgesgruppens dagligvarebutikker.

Legger du derimot handelen til en av Trippel Trumf-dagene, får du 3 prosent i bonus om du handler på Kiwi, Spar, Joker, Meny, Jacob's, CC mat og Nærbutikken.

Det er Trippel Trumf én torsdag i måneden, og ifølge Gjerrigknark.com er 9. februar neste Trippel Trumf-torsdag.

Skaff deg Kiwi Pluss

Dersom du vurderer å skaffe deg Trumf, eller allerede har Trumf-medlemskap, bør du sørge for å aktivere Kiwi Pluss i samme slengen: Dette gjør du ved å logge inn som Trumf-bruker og oppgradere til Kiwi Pluss.

Grunnen til at dette lønner seg, er at du da automatisk får 15 prosent Trumf-bonus på all fersk frukt og grønt hos Kiwi - og ikke bare 1 prosent, om du kun er Trumf-medlem uten Kiwi Pluss.

Husk å bruke kupongene

Alle tre fordelsprogrammer har rabattkuponger i en eller annen variant: På Æ får du opp dine personlige priskutt i appen, som utgjør en rabatt på 15-20 prosent på utvalgte varer.

Også hos Meny får du kuponger på utvalgte varer, gjerne til 20 prosent rabatt. Disse må du aktivere selv ved å logge inn på Meny.no.

Coops verdikuponger gir et visst beløp i rabatt på et utvalg av varer, og her får du gjerne også en kupong som gir deg en gratis vare hver måned. Også disse må aktiveres i appen, eller skannes i kassa om du får dem i posten.

TØFFE TIDER: I takt med skyhøye strømpriser, dyrere matvarer og stigende rente er det svært mange som sliter med å få endene til å møtes. Men det er mulig å stable økonomien på beina igjen, mener ekspertene. Her får du deres beste tips! Video: Storyblocks. Foto: DNB / Nordea / forbrukerøkonomen.no / Storebrand Vis mer

Selv om varene gir deg rabatt på enkeltvarer, er det viktig å huske på at butikkene ikke gir deg slike personlige rabatter for å være snill: Målet er gjerne å få deg inn i butikken, så du også handler de andre varene der. Altså bør du uansett ta resten av handelen der det er rimeligst.

Coop-kunde? Velg Extra

Er du trofast Coop-kunde er det også greit å være bevisst på hvilken Coop-butikk du handler i. Ikke bare er Extra Coop sin lavpriskjede, men her får du dessuten 11 prosent medlemsbonus på frukt og grønt - noe du ikke får på Prix og Mega. Du får også 50 prosent medlemsrabatt på bleier, bind og tamponger på Extra, noe du heller ikke får på de andre Coop-butikkene.

Ekstra bonus med Trumf- og Coop-kredittkort

Mens Trumf tilbyr et eget Trumf Visa, kan du hos Coop skaffe deg Coop Mastercard. Begge gir 1 prosent ekstra i medlemsbonus ved bruk, i tillegg til prosenten du allerede har som Trumf- eller Coop-medlem.

Her er det viktig å presisere at kredittkort har en høy rente hvis du ikke betaler ned det du har brukt hver måned. Og da går fort vinninga opp i spinninga. Har du derimot kontroll på kortbruken, vil det lønne seg i form av ekstra bonus.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.