Dette gjør du med uteputene

Du trenger ikke en diger putekasse på terrassen

Her er alternativene.

Oppbevaring: Det finnes smarte alternativer når du skal oppbevare uteputene. Foto: Produsenten
Oppbevaring: Det finnes smarte alternativer når du skal oppbevare uteputene. Foto: Produsenten Vis mer
Publisert

(Vi.no):

Gode hagemøbler med myke puter er selvsagt deilig, men det er ikke alltid like selvsagt hvor putene skal oppbevares.

Les også: Slik temmer du den irriterende skjøteledningen

Mange går for en diger putekasse, men er plassen begrenset må man se etter andre alternativer. Her er våre beste forslag:

Putebag: TOSTERÖ Bag til puter, svart, 116x49 cm: kr 229,ikea Foto: Produsenten
Putebag: TOSTERÖ Bag til puter, svart, 116x49 cm: kr 229,ikea Foto: Produsenten Vis mer

Putebag

Det finnes faktisk noen som har tenkt dette ferdig for deg. De har laget store bager som du kan putte putene inn i. Fyll opp og sett på høykant om plassen er begrenset. De kommer i ulike størrelser og kvaliteter. Et sjekkpunkt her er om de er vanntette eller ikke.

Les også: Unngå råte i terrassen

Pakkpose: STS Stor Tørrsekk,70-90 L: kr 399, skittfiske.no Foto: Produsenten
Pakkpose: STS Stor Tørrsekk,70-90 L: kr 399, skittfiske.no Foto: Produsenten Vis mer

Pakkpose

Bor du et sted med mye regn kan det som kalles en vanntett pakkpose være et alternativ. De største rommer rundt 100 liter, litt i snaueste laget om du har mange og store puter. Fordelen er at disse posene tar minimalt med plass når de ikke er i bruk.

Vanntettbager

Reisebag: Ortlieb Big Glidelås Reisebag 140L: kr 1237, hollandbikeshop.com/no Foto: Produsenten
Reisebag: Ortlieb Big Glidelås Reisebag 140L: kr 1237, hollandbikeshop.com/no Foto: Produsenten Vis mer

Vil du ha noe som er enda mer robust finnes det også digre, vanntette bager beregnet på ekspedisjonsbruk. De er dyre, men gjør jobben om du bor værhardt til.

Tønne: Ståltønne med lokk 115 L galvanisert: kr 1245, Foto: Produsenten
Tønne: Ståltønne med lokk 115 L galvanisert: kr 1245, Foto: Produsenten Vis mer

Metalldunk

Store, galvaniserte metalldunker kan brukes til mer enn søppel. Dytt putene nedi og sett på lokket så har du tørr og fin oppbevaring av putene. Det best av alt er at en slik dunk tar minimalt med plass. Perfekt for balkonger og små terrasser.

Les også: Derfor er det lurt å bore et ekstra hull i nøkkelen

Lag den selv

Siste alternativ er å lage en putebag selv. Den vinner ingen designpris, men vil definitivt holde putene tørre. En vanntett duk, gjerne en presenning, og smeltelim er alt du trenger. Jobben er gjort på en halvtime, ingen sying, her er det smeltelimet som gjør jobben. Det lager en ganske sterk og vanntett skjøt.

1. Sentrer putene på presenningen. Illustrasjon: Øivind Lie-Jacobsen
1. Sentrer putene på presenningen. Illustrasjon: Øivind Lie-Jacobsen Vis mer
2. Brett presenningen rundt putene og marker hvor stor overlapp du skal ha i skjøten. Ta ut putene og lim sammen langsidene. Limflatene må være helt rene, vask med rødsprit om nødvendig. Klem delene godt sammen mens du legger ut limet. Illustrasjon: Øivind Lie-Jacobsen
2. Brett presenningen rundt putene og marker hvor stor overlapp du skal ha i skjøten. Ta ut putene og lim sammen langsidene. Limflatene må være helt rene, vask med rødsprit om nødvendig. Klem delene godt sammen mens du legger ut limet. Illustrasjon: Øivind Lie-Jacobsen Vis mer
3. Monter snorer på kortendene slik at det går raskt å snøre bagen sammen når du har puttet inn putene. Bagen oppbevares med skjøten ned. Illustrasjon: Øivind Lie-Jacobsen
3. Monter snorer på kortendene slik at det går raskt å snøre bagen sammen når du har puttet inn putene. Bagen oppbevares med skjøten ned. Illustrasjon: Øivind Lie-Jacobsen Vis mer

Gå til Vi.no-forsiden

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.