Hvordan lage perfekt kaffe

Du må kverne bønnene riktig, og ha rett temperatur på vannet

Slik lager du den beste svarte kaffen.

IKKE FOR VARM: Kaffen må ha riktig temperatur for å smake best mulig. Her er norgesmester Erlend Wessel-Berg i aksjon. Foto: Frida Helgerud.
IKKE FOR VARM: Kaffen må ha riktig temperatur for å smake best mulig. Her er norgesmester Erlend Wessel-Berg i aksjon. Foto: Frida Helgerud. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Vi.no): Kaffe er viktig for oss nordmenn. Nærmere 3,3 millioner drikker kaffe minst en gang i uka, ifølge Norsk Kaffeinformasjon. Men hvordan skal man lage den så god som mulig?

Det vet Erlend Wessel-Berg, som er norgesmester i å lage kaffe.

Nederst i artikkelen finner du oppskriften som hjalp ham til å bli norgesmester 2019.

Men først, slik lager du den beste svarte kaffen:

Først: Kjøp gode kaffebønner

Det første du må gjøre er å velge riktige kaffebønner. Wessel-Berg mener du burde styre unna matbutikken om du skal lage skikkelig god kaffe. Ta heller en tur innom din lokale kaffebar- eller brenneri.

Det er ikke én kaffebønne som er «verdens beste». Hvilke bønner du skal velge handler om smak og behag. Du bør prøve deg frem til du finner hvilke som har den smaken du er ute etter, mener norgesmesteren.

- Det er mye forskjellig. Du har for eksempel afrikansk kaffe, som er veldig fruktig og frisk. Her kan du prøve «Tade» fra Etiopia. Mens hvis man for eksempel drar til Amerika er smaken mer sjokoladeaktig, litt mørkere og kraftigere. Prøv «Bourbon Jungle» fra El Salvador.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.