Lag mat i mikrobølgeovn - brød, chips og pommes frites

Du kan lage både brød og pommes frites i mikroen

Mikrobølgeovnen kan brukes til mer enn å tine brød. Heve brød og lage potetgull for eksempel.

Hurtigheving: Vi prøvde å heve brøddeig i mikrobølgeovnen. Foto: Øivind Lie-Jacobsen
Hurtigheving: Vi prøvde å heve brøddeig i mikrobølgeovnen. Foto: Øivind Lie-Jacobsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Vi.no): Mikrobølgeovnen har ganske lav status når det kommer til matlaging, men sjekker du nettet, er det faktisk en del smarte tips der ute. Vi har prøvd ut noen av dem.

Les også: Elektriske knivslipere er noe fanden har skaptSlik lager du perfekte isbiter

Heve brøddeig

Ifølge nettstedet thekitchn.com kan du heve brødet i en mikrobølgeovn, og du kan gjøre det fort. En baker vil nok si at dette er det motsatte av å lage godt brød. Da handler det om langsom modning for å få fram alle smakene. Dette er heller en metode å ty til når du er i knipe.

Vi prøvde på aller enkleste måte. Elte deigen, legge den i en bolle og kjøre på laveste effekt i 10 minutter. Det fungerte utmerket, deigen hevet seg overraskende mye. Deretter eltet vi deigen og lot den etterheve på restvarmen. Det tok ikke mer enn 10-15 minutter.

For å gjøre det enda mer optimalt, kan du sette inn en skål med vann og kjøre ovnen på full styrke til vannet koker. Så setter du inn deigen sammen med vannet. Da får du varm damp i ovnen som gir enda bedre forhold for heving.

Pass uansett på at deigen ikke blir for varm. Går den over 42 grader, dør gjærsoppen. Er effekten ikke lav nok på ovnen, kan du gi deigen et minutts pause når du er halvveis, og deretter fortsette.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.