Prisvekst

Disse matvarene kan bli dyrere fra neste uke

Ekspertene tror prisveksten på mat blir på rundt 10 prosent i februar, og at spesielt enkelte matvarer vil gå opp i pris.

PRISVEKST: En rekke matvarer er blitt dyrere de siste årene, og prisveksten skal fortsette med en økning fra 1. februar. Foto: NTB
PRISVEKST: En rekke matvarer er blitt dyrere de siste årene, og prisveksten skal fortsette med en økning fra 1. februar. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

I løpet av ett år, fra desember 2021 til desember 2022, steg prisene på mat og drikke med 11,5 prosent, ifølge tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB). Nå skal de ytterligere opp:

To ganger i året er det såkalte prisvindu i norske matvarebutikker, 1. februar og 1. juli. Dette innebærer at dagligvarekjedene og leverandørene forhandler om prisene på høsten, før de deretter utfører prisendringen i forbindelse med disse to datoene.

1. februar nærmer seg med stormskritt, og det er fra flere hold varslet en forventet prisvekst på 10 prosent.

Her ser du hvilke matvarer som er spådd å øke mest i pris fra februar.

Prisøkning på kjøtt og egg

Ifølge Bjørn-Ole Juul-Hansen, administrerende direktør i Kjøttleverandørenes forening (KLF) kan det bli prisøkning på kjøtt og egg, skriver Nettavisen. KLF står for vel 60 prosent av kjøtt- og eggproduktene i dagligvarebutikkene.

Juul-Hansen viser til at politikerne så langt ikke har levert tiltak som demper kostnadsveksten dersom de ønsker at forbrukerne skal slippe kraftig prisvekst på kjøtt- og eggprodukter. Da må prisen på egg og kjøtt kraftig opp, uttaler han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.