BankID

Disse må bytte til ny BankID-app

Personer som bruker iPhone vil i løpet av de neste ukene få beskjed om å bytte fra BankID-appen de har installert på mobilen, til en ny versjon av appen.

NY BANKID-APP: Bruker du iPhone, vil du etterhvert få beskjed om å bytte til en ny versjon av BankID-appen. Foto: Beate Oma Dahle/NTB
NY BANKID-APP: Bruker du iPhone, vil du etterhvert få beskjed om å bytte til en ny versjon av BankID-appen. Foto: Beate Oma Dahle/NTB Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Fra og med i høst blir BankID på mobil gradvis faset ut, og selv om BankID på mobil fortsatt vil fungere for de som har tjenesten aktivert, er det nå stoppet for nye aktiveringer. Det betyr blant annet at de som mister mobilen, bytter mobiloperatør eller får nytt SIM-kort, også mister tilgangen til BankID på mobil.

BankID-appen er oppe og gå, og fungerer som et vel så godt alternativ til BankID på mobil. Men nå melder Tek.no at de som har tatt i bruk appen på iPhone, etterhvert vil måtte bytte til en ny BankID-app.

- Vi har allerede invitert noen tusen BankID-appbrukere med Apple til å flytte til den nye appen, og det har gått veldig fint, forteller Hege Steinsland, kommunikasjonssjef i BankID, til Vi.no

Ny BankID-app for iPhone-brukere

Ifølge BankID vil alle med iPhone få beskjed i appen de allerede har, om når de må bytte til den nye versjonen av BankID-appen.

– Alle med iPhone og iPad vil få beskjed via BankID-appen når det er din tur å laste ned den nye appen, forklarer Hege Steinsland, kommunikasjonssjef hos BankID til Tek.no.

Steinsland påpeker overfor Vi.no at det viktigste rådet til kundene er å ha oppdaterte apper, som betyr versjon 2.2.1 for den «gamle» BankID-appen. Da får du automatisk beskjed i appen og kan enkelt følge stegene over til den nye appen, som er versjon 2.3.1.

- Vi gir beskjed til noen av brukerne av gangen i løpet av de neste ukene. Er man utålmodig, kan man gjøre dette på egen hånd uten å vente på beskjed i appen, men sørg da for å oppdatere BankID-appen du allerede har på din iPhone eller iPad, før du laster ned den nye versjonen (2.3.1). Da får du en rask og sømløs overføring av dataene fra gammel til ny app. Alt du må gjøre er å bekrefte med BankID-passordet ditt, forklarer hun.

TØFFE TIDER: I takt med skyhøye strømpriser, dyrere matvarer og stigende rente er det svært mange som sliter med å få endene til å møtes. Men det er mulig å stable økonomien på beina igjen, mener ekspertene. Her får du deres beste tips! Video: Storyblocks. Foto: DNB / Nordea / forbrukerøkonomen.no / Storebrand Vis mer

- Hvorfor gjelder dette bare iPhone-brukere?

- Apple har strengere krav til endring av eierskap til utviklerkontoer enn Android, sier Steinsland.

Hun forteller videre at om de hadde flyttet BankID-appen direkte til en ny utviklerkonto i App Store, hadde alle brukere automatisk blitt logget ut. 

- Dette ville medført at du ikke lenger kunne bruke appen, og at du hadde måttet aktivere den på nytt med kodebrikke eller BankID på mobil. For å slippe dette, har vi lagt opp til at Apple-brukere må laste ned og aktivere BankID-appen automatisk på nytt, forklarer Steinsland.

Hvorfor er det ny BankID-app?

Tek skriver at årsaken til den nye versjonen av appen, er at BankID og Vipps har skilt lag. Disse var tidligere et felles selskap sammen med BankAxept, og utviklet appen i samarbeid.

Nå har derimot BankID og BankAxept utfisjonert, og etablert seg som et eget selskap. Altså er en oppryddingsprosess bakgrunnen for den nye appen. Det skal ikke være snakk om ny funksjonalitet eller endringer i appen som brukerne vil legge merke til.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.