Sminketips for tunge øyelokk:

Dette sminkespørsmålet får jeg oftest

Trikset er ikke vanskelig i det hele tatt!

Mange synes de har tunge øyelokk - uansett alder. Her er to ulike måter å legge øyesminke som gir blikket et løft. Vis mer
Publisert

Vi.no er både en nettavis og en facebookside for alle som er 50+ Er du en av oss? Følg oss her, og tips oss gjerne!

(Vi.no): Når huden på øyelokkene blir mer bevegelige, og derfor begynner å henge, er det ikke alltid like enkelt å sminke øynene. Øyeskyggen ser ut til å bli oppspist av den øvre delen av lokket, og eyelineren knekker i ytterkant — noe som gir den en helt annen retning enn vi ville ha.

Da er det kanskje ikke så rart at spørsmålet om hvordan sminke tunge øyelokk er det jeg som makeup-artist blir stilt aller mest.

Noen er født med tunge øyelokk, mens andre begynner å merke at huden beveger seg nedover rundt 30-årsalderen. Når vi har nådd 50 vil de fleste av oss ha litt tyngre øyelokk enn før.

I videoen over her viser jeg derfor to superenkle sminketeknikker du selv kan prøve. Disse teknikkene passer til de som ikke har tunge øyelokk også, men er spesielt gode for alle som ønsker å skape en illusjon av løftede øyelokk med sminke. Ikke minst viser jeg et triks for å finne hvor globalen er — en gang for alle!

Men husk! Sminke skal være gøy og lystbetont, og aldri en nødvendighet — så mine tips vil alltid være ment for å gjøre en utfordring enklere.

Teknikk 1: Lys og skygge løfter lokkene

FØR: Helt usminket
FØR: Helt usminket Vis mer

Den første teknikken er den vi anser som den klassiske metoden for å sminke tunge øyelokk. Den går ut på å gjøre området langs vippekanten lysere, og derfor fremstå som større, og delen av øyelokket som henger mørkere, og dermed fremstå mer tilbaketrukket og løftet.

  1. Legg en øyeskygge som er lysere enn hudtonen din fra vippekanten og opp til global (eller helt opp til øyebryna om du vil).
  2. Legg en øyeskygge som er hakket mørkere enn hudtonen din i globalen. Husk å se video over for tips om hvordan du finner riktig plassering av global.
  3. Bruk gjerne en litt stor og myk kost til den mørke øyeskyggen, men pass på at du jobber opp formen litt og litt og ikke bruker for store, harde eller brå bevegelser.

Teknikk 2: Én øyeskygge kan være nok

Den andre varianten jeg viser i videoen over, er enda enklere og for mange ekstra nyttig i bruk: Ved å bruke kun én øyeskyggefarge går fokuset vekk fra henget og over på de fine øynene dine i stedet. Vi «løfter» ikke nødvendigvis på lokket, selv om mørkere toner vil gi en liten effekt av et løft.

ETTER: Teknikk 1 på venstre øye, teknikk 2 på høyre øye.
ETTER: Teknikk 1 på venstre øye, teknikk 2 på høyre øye. Vis mer
  1. Velg en medium til mørk øyeskygge du liker. Hvis du er usikker på hvilken tone du bør velge er fargene taupe, mauve og varme bruntoner sikre vinnere for de aller fleste.
  2. Bruk gjerne en kremskygge eller kremblyant da disse er ekstra lettvint i bruk, og holder seg godt - noe som er topp for tunge øyelokk som har en tendens til «spise opp» øyeskyggene.
  3. Plasser øyeskyggen fra vippekanten og opp til brynet - men vær forsiktig med å ikke gå for langt opp!
  4. Blend ut ytterkanten med en kost eller en finger - begge deler fungerer godt, så lenge du beveger skyggen i den runde formen du ønsker.
  5. Skyggen kan også dras litt ut til siden eller legges litt under øyet hvis du ønsker, men igjen - pass på å ikke gå for langt opp. Når du ser rett inn i speilet, med avslappede øyne, skal du kun se en liten linje av øyeskyggen over «folden» på øyelokket. Går du for langt opp bryter du illusjonen vi er ute etter.

Husk å sjekke ut videoen i toppen av artikkelen, legg gjerne igjen kommentarer med spørsmål om sminke hvis du lurer på noe.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.