Dette skal du aldri gjøre med planter som dør

Vi er nok mange som har gjort en av disse tabbene ...

DØDE PLANTER: Overvanning, undervanning og plantesykdom. Hvordan ser du forskjell? Illustrasjonsfoto: Shutterstock/NTB
DØDE PLANTER: Overvanning, undervanning og plantesykdom. Hvordan ser du forskjell? Illustrasjonsfoto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Mange av oss har fått øvd våre grønne fingre i løpet av den sosiale nedstengingen under pandemien, og interessen for hage og planter har økt enormt. Men ikke alle har like grønne fingre - eller vet hva man gjør om en plante er døende - og hvorfor: Kanskje har den fått for mye vann, kanskje for lite, kanskje er det andre grunner til at den ikke overlever hjemme hos deg. Og om planta dør, hva gjør du da?

- Der er jeg i hvert fall sikker, planteavfall skal sorteres som mat, skrev en bruker i et av disse planteforumene på Facebook som Vi.no har observert. Og fikk så hatten passet.

Så vi spør ekspertisen: Norsk institutt for bioøkonomi (NIBIO), som forsker på blant annet mat- og planteproduksjon og miljø:

- Kast til forbrenning

- Hvis du har en plante som dør, er det ikke sikkert det er fordi du har gitt for mye eller lite vann. Det kan skyldes sykdom, og plantesykdommer kan spres med jorda, forklarer Venche Talgø, forsker ved divisjon for bioteknologi og plantehelse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.