Rådene for trygg og miljøvennlig peiskos

Dette gjør mange feil når de fyrer

Gjør du som du alltid har gjort når du fyrer i peisen, gjør du det mest sannsynlig feil. Konsekvensene kan bli sotbrann i pipa eller brudd på forurensningsloven.

DEILIG VARME: Vi liker å fyre i peisen når det blir surt ute, men er du sikker på at du fyrer på den beste måten? Foto: NTB Scanpix
DEILIG VARME: Vi liker å fyre i peisen når det blir surt ute, men er du sikker på at du fyrer på den beste måten? Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

– Vi har sluttet å bli overrasket over ting folk finner på å gjøre når de skal fyre i peisen, sier Patrick Dennis Sørbøe McKiernan ved Feiermesternes landsforening til Vi.no.

Feiere ser for eksempel ofte at folk slenger søppel i peisen.

– Det kan være bleier og restavfall. Vi hadde et tilfelle der folk jevnlig brant denne typen søppel. Vi fikk en video fra naboene som hadde filmet røyken som kom ut av skorsteinen, forteller han.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Artikkelen krever Vi pluss abonnement

Nyttig og inspirerende nettavis for 50 +

Vi.no er nettavisen for deg som liker å lese gode saker rundt temaene helse, forbruker, økonomi, familieliv og teknologi.

PRØVETILBUD

1,- / 1 måned

ABONNER PÅ VI PLUSS NÅ

(Fornyes automatisk til 199,-/måned)

999,- / 1 år

ÅRSABONNEMENT

(Fornyes automatisk til 999,-/år)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer